Sağlıklı yaşamın sırlarından olan ısırgan, şimdide giyime gözünü çevirdi.
Giresunlu kadınlar ısırgan otunun liflerinden ip üretimi yapmayı başardı. Ürettikleri bu iplerle çorap örerek satan kadınlar, giyim sanayisine ısırgan otu ipinin de giriş yapacağının ilk sinyallerini verdi. Giresunlu kadınların hedeflerinde kumaş üretiminin olduğu öğrenilirken, Giresunlu yaratıcı kadınlar bu kumaşları hem iç pazara hem de dünyaya satmayı planlıyor. Isırgan otu lifinin kullanılmasıyla üretilen ipler yüzde yüz doğal ve sağlıklı olarak nitelendiriliyor.
Tekstilin ana maddesi olan iplik üretiminde bir ilke imza atan Giresunlu girişimci kadınlar, üretim aşamasında testleri başarıyla sonlandırdı. Isırgan otu ipinin üretilmesi sonrasında bu iplerle üretime geçen kadınların çorap ve süs eşyası yaptıkları kaydedildi. İp üretimindeki kararlılıklarını kumaş üretiminde de göstereceklerini ifade eden Giresunlu kadınlar kendilerine bu konuda destek verilmesini talep etti. Hem yöreye hem ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacaklarını düşünen kadınlar yetkililere seslendi.
Isırgan otu ipi üretimi yapan kadınlar, “Bu güne kadar ısırganı çorbalarda, bitki çayların ve sağlık alanında kullandık. Isırgan şifa deposu olarak tüm dünya tarafından kabul ediliyor. Bizlerde bu şifa dolu bitkinin liflerinden ip üretmeyi başardık. Ürettiğimiz iplerle de çorap ve süs eşyaları örüyoruz. Bu iplerin kumaş üretiminde kullanılması için yetkililerden destek bekliyoruz. Konuyla ilgili bir projenin hayata geçmesini bekliyoruz. Proje hazırlanıp, uygulanırsa yöremiz kadınları için yeni bir gelir kapısı açılmış olacak. Şimdilik kendi imkanlarımızla üretim yapabiliyor, sipariş üzerine atkı ve çorap gibi küçük giyim eşyaları üretebiliyoruz” şeklinde açıklamalar yaptılar.
Seslerini duyurmaya çalışan Giresunlu kadınlar yetkilerden destek bekliyor.