Ulusal Peynir Çalıştayı 4 ile 5 Mayıs tarihlerinde Çanakkale’de düzenlenecek.
Türk peynir çeşitlerinin ihracatını arttırmaya yönelik çalışmalar Ulusal Peynir Çalıştayı kapsamında değerlendirilecek.
Ulusal Peynir Çalıştayı, Türk peyniri içi yeni bir döneme kapı aralayacak. Bu yıl ilk defa düzenlenecek olan çalıştayda ülkemizde üretilen peynir çeşitlerinin kalitesini arttırmaya yönelik konular ve ihracat miktarını arttırma yolları tartışılacak. Türkiye’de önemli bir yere sahip olan peynirin bu günü ve yarını için önemli kararlar alınacak. Mayıs ayında düzenlenmesi planlanan Ulusal Peynir Çalıştayı etkinliği dahilinde, peynir tadım festivali de vatandaşların ziyaretine açılacak.
Türkiye’de sofraların vazgeçilmezi olan peynirin 193 çeşidi bulunurken, çalıştaya sektörün öncü firmaları, uzmanlar ve öğretim üyeleri katılım sergileyecek. Ulusal Peynir Çalıştayı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ve Çanakkale Ticaret Borsasının katkılarıyla düzenlenecek. Mayıs ayının ilk haftasında yapılacak çalıştay, sektörün öncü isimlerini bir araya getirecek.
Türkiye süt ve süt ürünleri üretiminde her geçen gün üretim miktarını arttırırken, sektördeki potansiyel bu kapsamda değerlendirilecek. Çanakkale’de düzenlenecek çalıştay sektörün gelişimi ve geleceği için önemli bir adım olacak. Süt ve süt ürünlerinin kalite yönetimini güçlendirecek etkinlikte, ihracatı arttırma yolları da masaya yatırılacak.
Ulusal Peynir Çalıştayı sektörün yaşadığı sorunları ve çözüm noktaları içinde önem arz edecek. Süt ve süt ürünlerinin üretimden son tüketiciye gelene kadar karşılaştığı problemlere çözümler aranacak çalıştay, hem üreticinin eğitilmesini hem de tüketicinin bilinçlenmesini sağlayacak.
Türkiye son yıllarda süt üretimine hız verirken, elde edilen sütün en iyi şekilde değerlendirilmesi için gerekli kararlar bu etkinlik dahilinde alınmaya çalışılacak. Peynir ihracatında hala istenen konuma gelemeyen Türkiye’nin ilerleyen yıllarda ihracat noktasında izleyeceği yol haritası da çalıştayda ele alınacak konular arasında yer bulacak.