Ana SayfaEkonomiBakan Tüfenkci: Bu Tutuklama Ticari Bir Ambargodur

Bakan Tüfenkci: Bu Tutuklama Ticari Bir Ambargodur

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Amerika’da tutuklanan Halk Bankası genel müdür yardımcısı konusunu değerlendirdi.

Bakan Tüfenkci, “Bu tutuklama Türkiye’nin ticari rekabetini zedelemek için yapılmış bir tutuklamadır” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci konuyla ilgili değerlendirmesini Adana’da yaptı. Darendeliler Kültür, Sağlık, Eğitim Vakfı üyeleriyle bir araya gelen Tüfenkci değerlendirmesinde, “Farklı lobiler Türkiye’nin yükselişine engel olmak, Türkiye’yi kötü göstermek için ortak hareket ediyor” diyerek sözü Halk Bankası genel müdür yardımcısının Amerika’da tutuklanması olayına getirdi.

Bakanı Bülent Tüfenkci, “Halk Bankası genel müdür yardımcısı defalarca Amerika’ya gitti. Tüm işlemler eksiksiz ve usulüne uygun olmasına rağmen Banka müdürü tutuklandı. Yapılan bu uygulama sadece siyasi bir karar. Bu bir anlamda ticari bir ambargo! Türkiye’yi kötü göstermek için yapılmış planlı bir oyun. Bu bir operasyon” dedi.

Halk Bankası tarafından yapılan açıklamaya da değinen Bakan Tüfenkci, “17 -25 Aralık sürecinde hedef Halk Bankasıydı. İşte yaklaşık 3 yıl önce tamamlayamadıkları planları bu gün tamamlaya çalışıyorlar. Bunun içinde böyle planlı operasyonlar yapıyorlar. Türkiye’nin itibarını zedelemeye çalışıyorlar.” Şeklinde konuştu.

Halk Bankası genel müdür yardımcısı Mehmet Hakan Atilla 28 Mart tarihinde ABD’de gözaltına alınmıştı. Bankadan yapılan açıklamada Atilla’nın New York’ta, FBI tarafından gözaltına alındığı açıklanmıştı. Sonrasında mahkeme karşısına çıkartılan Mehmet Hakan Atilla’nın tutuklanmasına karar verilmişti. Hakim Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısının Manhattan’da bir ceza evine konmasına hükmetmişti.

Tüm bu gelişmeler ardından Halk Bank Kamuoyunu Aydınlatma Platformuna açıklama yapmış, gerekli çalışmaların başlatıldığını bildirmişti. Gelişmelerin kamu oyu ile paylaşılacağının altı da çizilmişti. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.