Ana SayfaEkonomiDoğal Çiçek Soğanı İhracatına Yeterlilik Şartı Geliyor

Doğal Çiçek Soğanı İhracatına Yeterlilik Şartı Geliyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yetiştiricilik konusunda her geçen gün daha sistemli çalışmaların yapıldığı doğal çiçek soğanları hakkında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yeni bir uygulamaya geçiş yaptı. Resmî gazete’ de yayımlanan Doğal Çiçek Soğanlarının Doğadan Toplanması, Üretimi ve İhracatına İlişkin Yönetmelik sonrasında bu alanda ihracat yapanlar gerekli yeterlilik şartını yerine getirmedikleri taktirde ihracat yapamayacaklar. Yönetmeliğin detayları incelendiğinde doğal çiçek soğanı türlerinin korunabilmesi için, yumru, soğan, korm, rizom ya da diğer parçaların doğadan toplanması, üretilmesi, hasadının yapılması, depolanması ve ihracatına yönelik esas ve usulleri kapsadığı görülüyor.

Yeterlilik Şart

Yapılan bu yönetmelik değişikliği ile doğadan toplanması, hasadı, üretimi ve ihracatı kotaya tabi olan çiçek soğanları ve ihracatı kotaya tabi tutulan doğal çiçek soğanlarını ihraç edecek firmaların bakanlık tarafından belirtilen yeterlilik şartlarını yerine getiriyor olması gerekiyor.

Çiçek Soğanı Şartları

Bakanlık tarafından belirtilen çiçek soğanları ihracat şartları incelendiğinde ihracat yapan firmaların üretilen her ürün için an az 500 metrekarelik toplamda 5 dekarlık alana sahip olması ya da kiralaması, ana depo bulundurması ve Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği’ne üye olmaları gerekiyor.

Bu şartları yerine getiren firmalar bunun yanı sıra teknik komitenin onayladığı kontenjan ve toplama takvimine göre doğal çiçek soğanı toplama planı hazırlamalı, ihracat boyutunda olmayan elek altı materyalinin firmalar tarafından doğaya geri kazandırılmak üzere toplanılan bölgeye uygun koşullarda dikilmesi şartını yerine getirmesi gerekiyor.

Yaptırım Uygulanır

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre yönetmelikte belirtilen hususlardan herhangi birine uymadığı tespit edilen firmalar sonraki yıl komite tarafından yaptırım uygulanabilecek ve firmaya sonraki yıl için ihracat ve üretim kontenjanı verilmeyecek.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.