Vatandaşın yıllardır hasret kaldığı belediyecilik hizmetlerini büyük bir özveri ve başarı ile yerine getiren Batman Belediyesi, İçişleri Bakanlığında kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında yapılan görevlendirme sonrasında atık su tesislerinde enerji üretimine de başladı. Vatandaşlar tarafından memnuniyet ile karşılanan bu çalışma ile her ay yüzbinlerce lira ekonomiye katkı sağlanırken çevre kirliliğinin engellemesi sebebi ile de büyük önem arz ediyor.
Belediyecilik Faaliyetleri
Son günlerde atık su tesisinden elektrik üretilmesi ile gündeme gelen Batman Belediyesi, Belediye Başkan Vekili olarak görev verilen Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy’un talimatları ile yapılan belediyecilik faaliyetleri ile de vatandaşların memnuniyetini kazanıyor. Vatandaşın yıllardır hasret kaldığı kaliteli belediyecilik hizmetini sunabilmek için asfalt, temizlik, içme suyu, yeşil alan, yol yapımlarının kısa sürede çözümlenmesi gibi konular hakkında yoğun çalışmaların yürütüldüğünü belirten Aksoy, bu gibi belediyecilik hizmetleri sunulurken kadın ve çocuklar ile birlikte kötü durumda olan aileler başta olmak üzere toplumun her kesimine destek sunulduğunu söyledi.
Atık Su Tesisi
Konu hakkında bilgilendirme yapan Aksoy, 2011 yılında Batman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, tarafından Batman Çayı kenarında 12 milyon avro maliyet ile kurulan atık su arıtma tesisinde metan gazından elektrik enerjisi üretilmesi için proje hazırlandığını söyledi. Proje kapsamında 90 bin liralık maliyet ile elektrik üretim ünitesi gerçekleştirildi. Yapılan bu çalışma ile atık sudan oluşan metan gazından elektrik enerjisi üretilebiliyor. Elde edilen katı atıklardan ise gübre üretimi gerçekleştiriliyor. Aksoy yapılan bu 90 bin liralık yatırım ile aylık 100 bin liralık elektrik üretimi sağlandığını, bu şekilde hem ülke ekonomisine hem de belediye bütçesine katkı sağlandığını söyledi.