Ana SayfaEkonomiİşsizlik Maaş Başvurusunda Şubatta Gerileme!

İşsizlik Maaş Başvurusunda Şubatta Gerileme!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İşsizlik Maaşına Başvuran Sayısı Düştü

Geçen ay işsizlik maaşı almak için İŞKUR bünyesine başvuran kişi sayısında gerileme olduğu görüldü. 2017 Ocak ayında toplam 150 bin kişinin işsizlik maaşı almak için İŞKUR’a başvurduğu ifade edilirken, bu rakam Şubat ayında 109 bin kişiye kadar geriledi.

Halk arasında “İşsizlik maaşı” olarak bilinen işsizlik ödeneğine başvuran kişi sayısındaki düşüşe istihdam seferliğinin katkısının büyük olduğu bildirildi. Alınan bilgilere göre İŞKUR bünyesine işsizlik ödeneğinden yararlanmak için başvuran vatandaş sayısının net olarak 109 bin 237 kişi olduğu kaydedildi. Ocak ayı başvuru sayısı ise 158 bin 46 kişiyi göstermişti.

Konula ilgili açıklama yapan İşsizlik Sigortası Fonu işsizlik maaşı uygulamasının hayata geçtiği günden bu güne, kuruma yapılan başvuru sayısının sekiz milyon 134 bin 450 kişi olduğu bildirildi. Toplam başvurudan işsizlik maaşı almaya hak kazanan kişi sayısının ise beş milyon 267 bin 118 kişi olduğu açıklandı.

İşsizlik ödeneği uygulaması 2002 yılının Mart ayı başında uygulanmaya başlamıştı. İşte bu tarihten bu güne kadar başvuru sahiplerine 15 milyar 114 bin 7 yüz liralık ödeme gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra işsizlik maaşından toplam 496 bin 318 kişi yararlandı. Bu kişilere yapılan ödeme tutarı ise 398 milyar 900 milyon oldu. Yapılan ödemelerde 31 kişinin kısa çalışma ödemeleri de yer aldı. Bu kişilere ödenen kısa çalışma ücreti 29 bin 291 lira olarak hayata geçti. Fondan 2186 kişiye de bir milyon 470 bin 8 yüz liralık yarın gün çalışma bedeli verildi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.