Ana SayfaEkonomiTSE’den 12 Firmaya Sözleşme Feshi

TSE’den 12 Firmaya Sözleşme Feshi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

18 Kasım 1960 tarihinde kurulan ve o günden beri üretilen ürünler için standartlar oluşturmak için hizmet vermeye devam eden TSE (Türk Standartları Enstitüsü), Türkiye Cumhuriyeti Bilim, sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı olarak çalışmaya devam ediyor. Her türlü standartları hazırlatmak ve hazırlamak, kendi bünyesinde ve hariçte hazırlanan standartları kontrol etmek ve kurul tarafından kabul edilen standartları yayınlamak gibi görevleri olan ve bunları yerine getiren TSE’nin kabul etmiş olduğu standartlara Türk Standardı ismi verilir. Ülke genelinde üretilen ürünleri belirli bir seviyede tutan ve uygun olmayan ürünleri üretenler hakkında sözleşmeleri fesh etme yetkisi olan TSE son dönemde 12 firmanın TSE sözleşmesini fesh etme kararı aldı.

12 Firmanın Sözleşmesi İptal

TSE yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, ülkenin rekabet gücünü artırmak, uluslararası ve ulusal düzeyde ticareti kolaylaştırmak ve toplumun yaşam standartlarını yükselmek amacı ile yürütülen işlemler sonucunda bu konuda yapılan uygunluk değerlendirme, standardizasyon, deney ve kalibrasyon faaliyetleri sonucunda yeterli görülmeyen firmalar ile sözleşmenin fesh edilmesi kararı alındı.

Firmaların Feshinde Sebepler Farklı

Firmalar ile sözleşmelerin fesh edilmesinde farklı nedenlerin olduğunu belirten TSE yetkilileri, Resmî Gazete’ de yayınladıkları ilan ile 6 firmanın kendi isteği ile sözleşme feshini tercih ettiğini, 5 firmanın yıllık vize işlemlerini gerçekleştirmediği için sözleşmesinin fesh edildiğini, 1 firmanın ise yapılan ara kontrolde olumsuz sonuç alınması yüzünden hizmet yeterlilik belgesi kullanma hakkı veren sözleşmeleri iptal etme kararı alındığını bildirdi.

Hukuki ve Cezai İşlem Başlatılacak

TSE tarafından sözleşmeleri iptal edilen firmalar, sözleşme iptaline rağmen eğer ürünlerini piyasaya TSE markalı olarak sürerlerse haksız rekabet ve haksız belge kullanımı gerçekleştirdikleri için hukuki ve cezai işlem görecekler.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.