Sağlık turizmi açısından çok büyük bir potansiyeli olan Türkiye’deki kaynakların yeterince değerlendirilmediğini belirten yetkililer bu konudaki çalışmaların daha detaylı ve doğru yapılması durumunda çok daha etkili sonuçlar alınabileceğini belirtiyor. Sağlık turizminde hedef kitlenin her geçen gün daha da büyüdüğünü, ülkemizde tedavi gören hastaların memnuniyet seviyesinin yüksek olduğunu belirten yetkililer bu memnuniyetin bir referans olduğunu söyledi. Sağlık turizmi hakkında açıklamalarda bulunan Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak, Avrupa’dan gelen turist sayısının düştüğünü ancak buna rağmen Orta Doğu, Afrika ülkeleri ve Türk Cumhuriyetlerinden yoğun ilgi gördüklerini söyledi.
2 Ay Geride Kaldı
Sağlık turizminde ilk 2 ayın geride kaldığını belirten Çakmak, diğer turizm alanlarındaki düşüşün kendi sektörlerinde yaşanmadığını, ilk 2 aylık rakamların yüz güldürür seviyede olduğunu söyledi. 2016 yılı ile kıyaslama yapıldığında sağlık turizmi alanında ağırlanan turist sayısında yüzde 7 oranında artış yaşandığını belirten Çakmak, sezonun bundan sonraki sürecinin de güzel geçmesini umduklarını sözlerine ekledi.
Daha Çok Kazandırıyor
Sağlık turizminin yaz turizmine göre 10 kat daha fazla ekonomiye katkı sağladığını belirten Çakmak, termal su ve şifalı kaplıcalarda tedavi olmak isteyen hastaların bu kaplıcalarda rehabilitasyon ve fizik tedavi için 6 bin dolar ücret ödediğini yaz turizminde ise bir turistin 650 – 750 dolar arası ödeme yaptığını söyledi.
Sağlık turizmi alanında yapılan tanıtım çalışmalarının olumlu sonuçlar verdiğini belirten Çakmak, özellikle Libya ve Irak vatandaşlarının ülkemizi tercih ettiğini ve memnuniyetleri ile başka turistlerinde gelmesini sağladıklarını söyledi.
Dünyada Üçüncü Sırada
Türkiye’nin sağlık turizmi konusunda dünyada üçüncü sırada olduğunu belirten Çakmak, turistlerin özellikle Denizli bölgesini tercih ettiklerini sözlerine ekledi.