Ana SayfaEkonomiUkrayna’dan 1 Milyon Turist Bekleniyor

Ukrayna’dan 1 Milyon Turist Bekleniyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Baharın gelmesi ile turizm sektörü şimdiden hareketlenmeye başladı. 2016 yılında yaşanan kan kaybını telafi etmek isteyen turizmciler 2017 yılı hazırlıklarını çok erkenden başlamıştı. Ülkeler ile yapılan anlaşmalar erken rezervasyonlar turizm sektörünün yüzünü güldürmeye başladı. Yapılan çalışmaların sonuç vermeye başladığını belirten yetkililer 2017 yılının turizm sektörü açısından daha iyi geçeceğini umut ettiklerini belirtiyor. Turizm sektörü hakkında önemli açıklamalarda bulunan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Rusya ile geliştirilen ilişkilerin çok olumlu sonuçlar vermeye başladığını Rusya pazarındaki yükselişi İsrail ve Ukrayna’nın takip edeceğini ve 2017 yılının turizm sektörü açısından verimli bir yıl olacağını söyledi.

Rusya 3 Milyonu Geçer

Rusya ile ilişkilerin düzelmesinin hem ihracatı hem turizm sektörünü olumlu etkileyeceğini belirten Çetin, bu konuda erken rezervasyonların sevindirici olduğunu sektördeki temsilcilerin moral ve motivasyonlarını sağladığını belirtti. Rus pazarında yaşanan bu erken rezervasyon hareketliliğinin rakamları yukarı çekeceğini belirten Çetin, ilk çalışmaların sonuçlarına göre Rus turist sayısının 3 milyonu geçeceğini tahmin ettiklerini söyledi. Herhangi bir sorun olmazsa bu rakamın yakalanmasının kolay olduğunu söyledi.

Avrupa Sıkıntılı

Avrupa’da turizm pazarının sıkıntılı olduğunu belirten Çetin, özellikle Almanya’da sorun olduğunu, bu durumun tespitinin en net fuarlarda yapılabileceğini ve söyledi. Her şeye rağmen umutlu olunması gerektiğini söyleyen Çetin, çok çalışarak bu sürecin iyi değerlendirebileceğini sözlerine ekledi.

Hedefte Ukrayna

İsrailli turist oranının 280 bin civarına çıktığını belirten Çetin bu rakamı 400 binlere çıkarmayı hedeflediklerini, Ukrayna için ise bu rakamın daha yüksek olması gerektiğini belirtti. Pasaport zorunluluğu kalkarsa mevcut Ukraynalı turist rakamının 1 milyona çıkabileceğini söyleyen Çetin, pasaport yerine kimlikle girişin turist sayısını artıracağını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.