Ana SayfaEkonomiLimanlarda Tartı Ücretleri 60 Liranın Üzerine Çıkamayacak

Limanlarda Tartı Ücretleri 60 Liranın Üzerine Çıkamayacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İhracatçıya Yıllık 75 Milyon Liralık Destek!

Limanlarda ihracatçıdan alınmakta olan tartı ve tolerans doğrulama ücretleri 60 TL’de sabitlendi. Düzenleme hakkında bilgi veren Ulaştırma Bakanı Arslan, bu düzenlemeyle ihracatçıların 75 milyon liralık kazanç elde edeceğini söyledi.

Liman işletmelerinde uygulanmakta olan tartı ev tolerans doğrulama ücretlerine ilişkin düzenlemeyi Uluslararası Denizcilik Örgütü yaptı. Denizde Can Emniyeti Uluslararası Sözleşmesi kapsamına geçen yıl temmuzda başlayan uygulama zorunlu hale getirilmişti.

İHRACATÇI KORUNDU

Konuyla ilgili yönergeyi hazırlayarak yayımlayan Ulaştırma Bakanlığı, her limanda tek fiyat uygulamasını hayata geçirmişti. Farklı limanlarda farlı fiyatlandırmanın önüne geçilebilmek adına hazırlanan yönerge ile ihracatçıların maddi kaybı en az seviyeye indirilmiş oldu.

60 LİRAYI GEÇEMEYECEK

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan düzenlemenin ihracatçılardan gelen şikayetler doğrultusunda hayata geçirildiğini belirtti. İhracatçıların bu noktada artı maliyetlerle karşı karşıya kaldıklarına dikkat çeken Bakan, “Farklı fiyat uygulaması 30 dolar ile 150 dolar arasında değişmekteydi. Yayımlanan yönergeye göre ise bu ücret 60 lirayı geçemeyecek. Bu da yıllık hesaplamada ihracatçıya en az 75 milyon liralık katkı sağlayacak” dedi.

60 LİRANIN YÜZDE 3’Ü KAMUYA AKTARILACAK

Düzenlemeyle hem ihracatçı kazanacak hem de kamuya senelik 4,5 milyon liralık gelir sağlanacak. Limanlardaki tüm tartı ve tolerans işlemleri için operatörler yetkili olacak. Tüm işlemler kayıt altında tutularak, devlet konteyner sayısını eksiksiz olarak öğrenmiş olacak.

Tartı operatörleri işlem sonunda aldıkları en fazla 60 liralık ücretin yüzde 3’lük kısmını kamuya aktaracak. Bu da devletin yıllık 4,5 milyon liralık gelir elde etmesi anlamına geliyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.