Ana SayfaEkonomi93 Elektrik Şirketine 3 Ay Ceza!

93 Elektrik Şirketine 3 Ay Ceza!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Elektrik tüketicisini yakından ilgilendiren serbest tüketici olma tercihi konusunda usulsüzlük yapan firmalar hakkında işlem başlatılıyor. Yakın zaman önce açıklanan ve aylık elektrik faturası 82 liranın üzerinde gelen kullanıcıların istedikleri taktirde elektrik dağıtım şirketlerini değiştirebilme hakkı veren uygulamanın suiistimale uğratılmasının önüne geçilmeye çalışıyor. EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) tarafından tespit edilen 93 şirkete 1 Mart itibari ile yaptıkları usulsüzlüğün cezası uygulanmaya başlayacak.

Toplam 93 Şirket

EPDK yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre 93 adet elektrik şirketinin tüketicilere sözleşme imzalatmadan serbest tüketici portföyüne almaya çalıştığı tespit edildi. Normal şartlarda imzalatılması gereken sözleşmeyi imzalatmayarak usulsüzlük yapan şirketlere 3 ay boyunca yeni tüketici kaydı alamama cezası verilecek. Söz konusu 93 şirketin kayıt alamama cezası 1 Mart 2017 tarihi itibari başlıyor.

Emsal Karar

Konu hakkında açıklamada bulunan EPDK yetkilileri uygulanmasına karar verilen kayıt alamama uygulaması ile tüm piyasa katılımcılarına bir uyarı yapılmış olacağını, piyasa katılımcılarının tüketicilere yönelik tedarikçi değişim sürecinde daha hassas ve dikkatli davranmalarını sağlayacağını belirtiyor. Söz konusu uygulamanın tamamen yanlış olduğunu belirten EPDK yetkilileri tedarikçilerin sözleşme imzalamadıkları bir tüketiciyi kendi portföylerine ekleme talebinde bulunmalarının nadiren de olsa karşılaşılan bir durum olduğunu ancak uygulanan bu ceza sistemi ile bunun da önüne geçmeyi planladıklarını belirtiyor.

8,4 Milyon Abone

Ülke genelinde açıklanan 2 bin 400 kilovatsaat yani 82 lirayı aşan fatura ödemesi olan tüketici sayısının 8,4 milyon aboneyi etkilediğini belirten EPDK yetkilileri, tüketicileri serbest tüketici olmak için yaptıkları işlemlerde, tedarikçi şirketlerde imzalayacakları sözleşmelerde çok dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.