İstihdam seferberliği kapsamında harekete geçen 3 Bakanlık 60 bin memur ve hizmetli alımı için kolları sıvadı.
Ekonomide meydana gelen sıkıntıların ortadan kaldırılması için yeni çalışmalar ve düzenlemelerin yapılmasına karar verilmişti. Ekonominin tekrar güçlü bir şekilde ayağa kaldırılması için her geçen gün artan işsizlik oranlarının mümkün olduğunca düşürülmesine karar verildi. Bu doğrultuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu bir toplantıda kamu ve özel sektörü istihdam seferberliğine çağırmış ve özellikle işverenlerin bu durumda vatandaşlara çeşitli imkanlar tanıyarak işsizliğin en az seviyeye indirilmesinde aktif olarak rol oynamalarını istemişti.
İşverenler tarafından yapılan görüşmeler sonrasında milli istihdam seferberliğine kısa süre içerisinde olumlu yanıtlar gelmeye başladı. Yıl sonuna kadar 1.5 milyon kişinin işe yerleştirilmesi hedeflendi. Özel sektörün yapacağı yardımlar sonrasında bu rakamın 2 milyona kadar çıkarılması da bekleniyor. İstihdam seferberliği sırasında işverenlere çok yüklenmemek ve haklarını yememek için devlet çeşitli teşvik çalışmalarına başladı. Bu çalışmalar sonrasında işverenin omzundaki yükün azaltıldığı özellikle belirtildi.
İstihdam seferberliği için sadece özel sektöründe değil kamu sektörünün de harekete geçmesi bekleniyordu. Yapılan açıklamalar sonrasında bu yıl 60 bin memur ve hizmetli alınmasına karar verildi. Yapılacak olan alımların 3 bakanlık tarafından gerçekleştirilmesi bekleniyor. Adalet Bakanlığı 10 bin, Sağlık Bakanlığı 29 bin 500 ve son olarak Milli Eğitim Bakanlığının da 30 bin adet atama yapması bekleniyor. Bakanlıkların gerekli alımların gerçekleştirilmesi için Maliye Bakanlığına karşı bildirimde bulundukları ve taleplerini ilettikleri öğrenildi. İlk alımların Sağlık Bakanlığı tarafından Mart ayında başlatılması planlanıyor.