Ana SayfaEkonomiOyuncak İhracatı Savaşa Rağmen Arttı

Oyuncak İhracatı Savaşa Rağmen Arttı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye’nin oyuncak ihracatı gözden geçirildiğinde Mısır ve Irak’taki savaş ve iç çatışmaların olumsuz etkilemediği ortaya çıktı. Son 5 yılda 11 milyon doları geçen oyuncak ihracatı savaşa rağmen çocukların oyuncaktan vazgeçmediğinin, her ortamda çocukların çocuk olmaktan vazgeçmediklerini gösteriyor.

İç Karışıklıklar Çocuk Olmanın Önüne Geçemedi

Oyuncak ihracatı rakamlarına bakıldığında iç karışıklık ya da savaşların çocuk olmanın önüne geçemediği ve her hâlükârda çocukların önceliği olduğunu gösteriyor. Geçmiş yılların oyuncak ihracatı göz önünde bulundurulduğunda en yüksek tutardaki satışın 2014 yılında elde edildiği görülüyor. 2012 -2016 yılları arasında toplam oyuncak ihracatı 140 milyon 751 bin doları buldu. Yıllar bazında oyuncak ihracatı dikkate alındığında 2012 yılında toplam oyuncak ihracatının 23 milyon 629 bin dolar, 2013 yılında toplam oyuncak ihracatının 28 milyon 706 bin dolar olduğu bilgisine ulaşılırken 2016 yılında ise bu rakam 28 milyon 953 bin dolar olarak kayıtlara geçti.

Irak’ta Favori Scooter

Her kesime göre değişen çocuk oyuncağı tercihlerinde Irak’ta yaşayan çocukların ilk tercihi scooter oluyor. Genellikle arabaya benzeyen oyuncakları tercih eden çocukların scooterdan sonraki oyuncak tercihleri ise pedallı araba ve benzeri tekerli oyuncaklardan yana oluyor.

Mısır Ve Suriye’de Plastik Oyuncak

Irak’taki çocukların aksine Mısır ve Suriye’deki çocuklar genellikle plastikten yapılmış takım/ set halindeki oyuncakları tercih ediyorlar. Savaş döneminde olan Mısır, Suriye ve Irak’a 2012 – 2016 yılları arasında oyuncak ihracatında toplamda 11 milyon 273 bin dolarlık satış gerçekleştirildi. Bu süreçte Irak’a 9 milyon 236 bin dolarlık ihracat gerçekleşirken, Mısır’a 1 milyon 414 bin dolar Suriye’ye ise 623 bin dolar ihracat gerçekleştirildi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.