Ana SayfaEkonomiİstenmeyen Ticari Mesaja Ceza

İstenmeyen Ticari Mesaja Ceza

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İletişim araçlarını kullananların en çok şikayetçi olduğu konulardan biri olan istenmeyen mesaj ve e mailler hakkında geçtiğimiz adeta ceza yağdı. Kullanıcıların talep etmemesine rağmen tanıtım ya da pazarlama amaçlı mesaj ya da e mail gönderen uygulamalara ceza kesildi. Gümrük ve ticaret Bakanlığı tarafından ‘’ istenmeyen ticari ileti’’ şikayetlerine geçtiğimiz yıl içerisinde 8 milyon 226 bin 874 ceza kesildi. Vatandaşların bu konuda rahatsız olduklarını belirtip şikâyet etmeleri durumunda kesilen cezalar 2016 yılında rekor ücrete ulaştı.

Binlerce Şikâyet Gerçekleşti

Vatandaşlar Gümrük ve Ticaret Bakanlığı internet sayfasına şikâyette bulunabildikleri gibi e Devlet Kapısı’na bağlantısı kurulan Ticari elektronik İleti Şikâyet sistemi üzerinden de kendilerine talep etmedikleri halde sürekli mesaj gönderen uygulamaları şikâyet ettiler. Alınan bilgilere göre 7 Temmuz 2015 tarihinden beri toplamda 239 bin 901 şikâyet gerçekleşti.

En Çok SMS Şikâyet Edildi

Alınan bilgilere göre gerekli yerlere en çok şikâyet edilen iletişim türü SMS oldu. 218 bin 843 şikâyet başvurusu ile SMS birinci sırada yer alırken, 15 bin 877 şikâyet başvurusu ile sesli arama ikinci sırada 5 bin 181 şikâyet başvurusu ile de e posta yolu ile gönderilen iletiler üçüncü sırada yer aldı.

Ceza Verilmesi İçin Şikâyet Şart

Yetkili birimler tarafından yapılan açıklamaya göre her bir istenmeyen ticari ileti için 95 lira ile 16 bin 443 lira arasında ceza kesilebiliyor. Bir defada birden daha çok gönderilen iletiler için iletiyi gönderen kişilere 60 bin 293 liraya kadar ceza kesilmesi de mümkün oluyor. Vatandaşların ilgili yerlere şikâyette bulunabilmesi için ticari iletinin gönderildiği tarihten en geç 3 ay içerisinde iletişime geçmesi ve şikâyet başvurusunu yapması gerekiyor. Aksi halde yapılan şikayetler dikkate alınamıyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.