Ana SayfaEkonomiMoskova Türkleri Çağırıyor

Moskova Türkleri Çağırıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye ve Rusya arasında yaşanan krizden en çok etkilenen şüphesiz ki iki ülkenin de ticaretine katkıda bulunan iş adamları oldu. Yaşanan süreçte aklı selim davranan iş adamları iki ülkenin arasındaki ilişkiler yumuşayınca davranışlarının karşılığını aldı. Moskova daha fazla Türk yatırımcıyı görmek istediğini açıkladı.

Türkler İçin Elverişli

Konu hakkında açıklamada bulunan Moskova Çevre Bölgesi Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Vadim Vinokurov, Moskova’nın vasıflı eleman açısından potansiyelinin çok yüksek olduğunu, özellikle makine sanayisinin ortak yatırım için çok elverişli olduğunu eğer bu fırsat değerlendirilirse her iki taraf için de karlı bir ticaret olacağını söyledi.

İş Adamları Etkin Rol Oynadı

İki ülke arasında yaşanan krizde Moskova’da ticaret ile uğraşan iş adamlarının çok etkin rol oynadıklarını belirten Vinokurov, iş adamlarının arabuluculuk için aklı selim davrandığını bunun sonucunda sürecin daha rahat atlatıldığını sözlerine ekledi. Ticarette şu an için bir canlanma olduğunu söyleyen Vinokurov, eski ticaret hacminin yakalanmasının zor olduğunu bunun için çok çaba sarf edilmesi gerektiğini söyledi.

2016’da Gerileme Yaşandı

İki ülke arasındaki ithalat ve ihracat oranlarına bakıldığında 2016 yılında 1,7 milyar dolar ihracat gerçekleştirilirken, ithalat tutarının ise 15,2 milyar dolar olduğu görülüyor. Rusya ile Türkiye’nin dış ticaret hacmi 2013 yılında 32 milyar dolar iken bu rakam 2016 yılında 16,9 milyar dolara geriledi. Son dönemde iki ülke arasındaki gerçekleştirilen görüşmelerden sonra ülkeler arasındaki ticaret hacminin tekrar yükselişe geçmesi ve eski günlere dönülmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki ikili görüşmeler yakında zamanda sonuç vereceğe benziyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.