Ana SayfaEkonomiZiraat Bankası, PTT, BİST ve Botaş Varlık Fonuna Devredildi

Ziraat Bankası, PTT, BİST ve Botaş Varlık Fonuna Devredildi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kamu Teşebbüslerinin Hisseleri Varlık Fonuna Devredildi

Başbakanlık tarafından yapılan açıklama ile Bankanlar Kurulu kararıyla Hazine sorumluluğunda bulunan bazı kamu teşebbüslerinin ve özeleştirme listesinde bulunan birkaç şirketin Varlık Fonu’na devredildiği duyuruldu. Bakanlar Kurulu kararıyla Varlık Fonu’na devredilen kamu sermeyeli şirketler arasında Ziraat Bankası, BİST, PTT ve Botaş da yer alıyor.

Kamu sermayeli bazı şirketlerin Varlık Fonu’na devredilmesi Başbakanlık tarafından yazılı açıklama ile duyuruldu. Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada Varlık Fonu devredilen şirketleri Bakanlar Kurulu tarafınca onaylanan Stratejik Yatırım Planı’na göre yönetileceği bildirildi. Ayrıca Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada Türkiye Varlık Fonu’na devredilen kamu sermayeli işletmelerin mevcut yönetimleri, işletme politikaları, iş palanları, yatırım ve büyüme stratejilerinin devam edeceği de bildirildi.

Varlık Fonu Nedir?

Varlık Fonları devlet yönetiminde çalışan ve yatırım yaparak gelirini arttırmaya çalışan fonlardır. Varlık Fonları genel olarak bütçe fazlası veren devletler tarafından kurulur. Devletler bütçe fazlalarını Varlık Fonu’na aktararak gelirlerini arttırmaya çalışır ve gelecek kuşaklara refahı aktarmayı amaçlar.

Genel olarak Varlık Fonları Merkez Bankası nezdinde ve şirket ya da idare olarak kurulur ve temel amaçları ülke ekonomisinin istikrarlı bir şekilde işlemesini sağlamak ve gelecek kuşaklara refah aktarmak olarak sayılabilir.

Türkiye’de Varlık Fonu 2016 yılında 50 Milyon TL sermaye ile kuruldu. Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş. Başbakanlık’a bağlı çalışıyor. Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi’nin kuruluş amacı sermaye piyasalarındaki araç çeşitliliğini ve derinliğini sağlamak, yurtiçi kamu kaynaklarını ekonomiye kazandırmak, dış kaynak temin etmek ve büyük ölçekli yatırımlara iştirak etmek olarak sayılabilir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.