Ana SayfaEkonomiVizesiz Giriş Sıralamasında Lider Almanya! Türkiye 55. Sırada

Vizesiz Giriş Sıralamasında Lider Almanya! Türkiye 55. Sırada

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Henley and Partners araştırma şirketi yaptığı araştırma sonuçlarını duyurdu. Yapılan araştırma ülkelerin diğer ülkelere vizeli ve vizesiz olarak girişlerini kapsıyor.

Tüm ülkelerin sıralamaya dahil edildiği araştırmada Avrupa Birliğine üye ülkelerin vatandaşlarının tüm ülkelere vizesiz giriş yapabildiği belirtildi. Araştırmalar neticesinde Alman vatandaşlarının vize işlemi yapılmadan diğer ülkelere seyahat ettiği ifade edilerek, “birinci Almanya” denildi. Almanya’yı ise İsveç takip etti. Dünyanın en güçlüsü olarak ifade edilen Amerika ise sıralamada 4. konumda yer aldı.

Türkiye ise sıralamada 55. oldu. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yüz iki ülkeye vize almadan giriş yapabildiği açıklandı.

VİZE İŞLEMİ YAPILMADAN 177 ÜLKEYE SEYAHAT EDEBİLENLER ALMANLAR OLDU

Vizesiz ülkeye girişte Almanya 177 ülkeyle birincilik koltuğuna oturdu. Almanya’yı takip eden İsveç vatandaşları ise toplam 176 ülkeye vizesiz giriş yapabiliyor denildi.

175 ülkeye vize işlemi yapmadan giriş yapan ülkeler ise Finlandiya, Fransa, İtalya, İspanya ve İngiltere olarak açıklandı. Listenin dördüncü sırasında ise 174 ülke ile Amerika, Belçika, Danimarka ve Hollanda yer aldı. Japonya, Avusturya ve Singapur’un 173 ülkeye vizesiz giriş yaptığı tespit edildi. Yunanistan vatandaşları ise 171 ülkeye vizesiz seyahat edebiliyor.

EN AZ ÜLKEYE SEYAHAT EDEBİLENLER

Vize işlemi yapılmaksızın en az ülkeye giriş yapabilen ülkelerin başında Afganistan geldi. Afganistan vatandaşları sadece 25 ülkeye pasaportsuz olarak girebiliyor. Afganistan’ı ise Pakistan, Irak, Somali ve Suriye gibi ülkeler takip ediyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.