Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yaptığı açıklamada, ihale için şimdiye kadar 3’ü Çinli, 4’ü Japon, 1’i İtalyan, 2’si de Koreli olmak üzere toplamda 24 firmanın 1915 Çanakkale Köprüsü’nün ihalesini almak için başvurduklarını söyledi.
Daha önce gerçekleştirilen Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü ve Marmaray’ın Türk – Japon iş birliği ile yapıldığını ve sonuçların halkın hizmetine sunulduğunda çok güzel olduğunun altını çizen Arslan, Japon halkına hem ülkemizde yaptıkları başarılı çalışmalar için hem de 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye’nin yanında durup destek verdikleri için teşekkür etti.
Cumhuriyetin 100. Yılına Yetişecek
Ülke açısından oldukça önemli bir konumda bulunacağını söylediği 1915 Çanakkale Köprüsü’nün Cumhuriyetin 100. Kuruluş yılına yetişmesi için planlamaların yapıldığını söyleyen Arslan, köprünün 2023 metre ayak açıklığı ile dünyanın en büyük projesi olarak Türkiye’nin gurur kaynağı olacağını söyledi.
Arslan açıklamasının devamında, ‘’ Köprü ihalesi için yurt içi ve yurt dışı firmaların yoğun ilgisi ile karşı karşıyayız. Özellikle Japon yüklenicilerin bu ilgisi bizi oldukça memnun ediyor. Daha önce beraber çalışılan ve elde edilen başarılar bizim için oldukça önemli. Ülkemizin daha iyi günler görmesi için güçlü firmaların projeleri ile yola çıkmayı hedefliyoruz. 27 Mart’ta ihale tekliflerini alacağız. Ülkemiz açısından inşallah en hayırlı sonuç elde edilir’’ dedi.