Ana SayfaEkonomiEkmeğe Zam mı Geliyor?

Ekmeğe Zam mı Geliyor?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ‘’ Ekmeğe zam söz konusu değil, federasyon ile görüşmelerimiz devam ediyor. Diğer girdilerde değişim ne oranda olur, bunları federasyon ile birlikte değerlendireceğiz. Ancak ekmeğe buğday kaynaklı zam yapılması söz konusu değil’’dedi.

Buğdayda Stok Sorunu Yok

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik açıklamasının devamında, ‘’Türkiye’de yıllık buğday tüketimi 19 milyon 500 bin ton civarında, üretim ise 2016 yılında 20 milyon 600 bin ton olarak gerçekleşti. bu yüzden buğday stoğumuzda herhangi bir sorun yok. Geçen yıllardan stokta bulunan 1,5 milyon ton buğdayın satışında yüzde 12’lere varan indirim yapılabilir’’ dedi.

Gerekirse Buğday İthalatı Yapılır

Son zamanlarda ekmek fiyatlarının gereksiz yere gündemde yer ettiğini söyleyen, buğday kaynaklı zammın söz konusu olmadığının altını çizen Bakan Çelik, ‘’TMO’nun ekmeklik buğday satış fiyatları kaliteye göre ton başına 800 – 975 lira arasında değişiklik gösteriyor. Piyasada Anadolu kırmızı sert ekmeklik buğdayın ortalama fiyatı ton başına 965 lirayı buluyor. Un ve ekmek fiyatları buğday kaynaklı yükselişe geçemez. Bu durum için herhangi bir gerekçe söz konusu değil. Eğer daha kaliteli buğday ihtiyacı doğarsa AB ile var olan 230 bin tonluk kota çerçevesinde buğday ithalatı gerçekleştirilebilir’’ dedi.

İş Yerlerine Yeni Uygulama Geliyor

Federasyon ile görüşmelerin de devam ettğini belirten Çelik, ” Fırıncılar Federasyonu ile yapılan protokolü yenileyeceğiz. 1 Ocak itibari ile ekmek ve ekmek çeşitleri üreten iş yerleri kayıt belgelerini alabilmek için  işyeri açma ve çalışma rusatını  Bakanlığımıza ibraz etmek zorundalar. Aksi halde kayıt belgesi alamayacaklar” dedi.

Fırıncılar: İşçilik ve İşletme Giderleri Dikkate Alınmalı

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı yaptığı açıklamada, ‘’Geçtiğimiz son 2 – 3 yıl içerisinde ekmek fiyatlarında değişiklik yaşanmadı. Fırıncı esnafı olarak Bakanlığımızın yaptığı çalışmayı yakından takip ediyoruz. Sabırla sonuçlanmasını bekliyoruz. Ondan sonra işçilik ve işletme giderlerimiz göz önünde bulundurularak en makul seviye ne olacak ise o gerçekleştirilir’’ dedi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.