Ana SayfaEkonomiKonut Hesabı Açıp Devlet Katkısı Almak İsteyenler 7 Bini Aştı!

Konut Hesabı Açıp Devlet Katkısı Almak İsteyenler 7 Bini Aştı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Geçtiğimiz yıl devreye konulan ve konut almak için birikim yapanlara devlet katkısı verilmesi ön görülen uygulama kapsamında 7 bini aşkın vatandaşın 11 farklı bankada hesap açtırdığı açıklandı. Bahse konu vatandaşlar bugüne kadar konut hesaplarında 28 milyon Türk Lirası meblağında birikim yaptılar.

26 Şubat 2016’da yayımlanan “Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelik” uyarınca devlet desteği edinmek için banka hesaplarında para biriktirmeye başlayan vatandaşlarımızın sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Uygulama, 26 Ağustos 2016 tarihinden itibaren konut hesabı açtırılmasına izin veriyordu. 26 Ağustos’tan bu yana aradan geçen yaklaşık 5 buçuk aylık zaman diliminde vatandaşın uygulamaya ilgisi olumlu bulundu.

Birikimin Yüzde 20’sine Kadar Ama Maksimum 15 Bin Lira!

Uygulamanın başladığı dönemde Türkiye ekonomisi sıkıntılı bir sürece girmiş de olsa buna rağmen vatandaşın devlet destekli konut edinme hesabına ilgi göstermesi memnuniyetle karşılandı. Ekonomide çarkların işlemeye başlaması ve vatandaşın önünü daha net görmesi ile devlet destekli konut edinme hesabına ilginin daha da artması bekleniyor.

Konut hesabı açarak birikimlerine devlet desteği almak isteyen vatandaşlar, toplamda biriktirdikleri meblağın yüzde 20’sine kadar devlet desteği alabiliyorlar. Bununla birlikte bu meblağ 15 bin Türk Lirası’nı geçemiyor. Vatandaş, bu hesapla maksimum 75 bin Türk Lirası’na kadar birikim yaptığında mevduatının üzerine devlet katkısını edinebiliyor. Bu meblağın üzerinde ise desteklemeye devam edilmiyor.

Devlet desteğinden yararlanmak için vatandaşın çeşitli şartlara da riayet etmesi gerekiyor. Devlet, açtırdığı hesaba 3 yılın altında düzenli ödeme yapana vatandaşlar için herhangi bir desteklemede bulunmuyor. Vatandaşın bahse konu hesaba minimum 36 ay düzenli para yatırması gerekiyor. Devlet desteğini yüzde 20 seviyesinde edinmek için yapılması gereken ödeme süresi ise 60 ay olarak tayin edilmiş durumda.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.