Ana SayfaEkonomiŞimşek: Piyasa Ekonomisi Olduğumuzu Unutmamalıyız

Şimşek: Piyasa Ekonomisi Olduğumuzu Unutmamalıyız

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek MÜSİAD toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek, ‘’ Başımıza hangi felaket gelirse gelsin piyasa ekonomisi olduğumuzu bir kenara bırakamayız’’ dedi.

İhracat Yapanın Yanındayız

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek MÜSİAD toplantısındaki konuşmasının devamında, ‘’ Eğer cari açık varsa kur teminatı inandırıcı olmaz. Döviz rezervlerinin sınırlı olduğu ortamda kur garantisi vermek inandırıcı değil. Kur garantisi eğer yerine getirilebilecekse verilir’ ’dedi.

Konuşmasında genel bir değerlendirmede bulunan Şimşek, ‘’ Türkiye’de ve dünya da refah artmaya devam edecek, bence insanların durumu daha iyiye gidecek. Ülke ekonomisi büyük şoklara direnç gösterdi. Bu direnç temellerin sağlam olduğunu gösterir. Yaşanan olaylar göz önünde bulundurulduğunda bu büyüme rakamları hayal bile edilemez.  2007 sonrasında kapatma davası, küresel kriz, FETÖ’nün yargıyı ele geçirme planları, AB borç krizi, Gezi ayaklanması, 4 seçim, hain darbe girişimi, tüm bunlara rağmen 2008-2016 yılları arasında büyüme devam etti. 2017’ye terörün gölgesinde girildi ancak birlik ve beraberlik ruhu ile bu durum aşılacak. İktidar teröre karşı çok önemli, Türkiye’de güçlü bir hükümet var. Biz yatırım yapanın, ihracat yapanın bu ülke için çalışanın yanındayız. Şirketlerin yüzde 80’i ihracat yapmıyor. Hindistan 2050 yılında belki de 40 trilyon dolar ile dünyanın bir numarası olacak. Ancak Türkiye’nin oradaki firma sayısı çok az, iki elin parmaklarını geçmez’’ dedi.

Piyasa Ekonomisi Olduğumuzu Unutamayız

Şimşek konuşmasının devamında, ‘’ Başımıza ne gelirse gelsin piyasa ekonomisi olduğumuzun bilincinde olmamız gerekiyor.biz uluslararası normlara uygun bir politika çerçevesinde yolumuza devam etmek zorundayız. Kura dayalı ekonomik yapıdan uzaklaşamayız. Bu yüzden Avrupa Birliği ile entegrasyon çok önemli’’ dedi.

Şimşek, ‘’100 lira mevduata 140 lir kredi veriyoruz. Bu sistemde kalıcı bir şekilde faizlerin inebilmesi ve tasarrufların artması gerekiyor. Tasarruflar artmadan daha ucuzu finansmana erişim çok zor. Dışa bağımlılığı azaltmalıyız. Bu yüzden katma değerli üretim artmalı, kamu ve hane halkı tasarruf yapmalı’’dedi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.