Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Arpaç ve beraber çalıştığı ekip tarafından geliştirilerek yakında hizmete sunulacak olan anti bakteriyel sıvının, her gün bakım gerektiren lens ve göz protezlerinin ömrünü 2 aya kadar uzattığı belirtildi.
LENS YÜZEYİ ANTİBAKTERİYEL SIVI İLE KAPLANIYOR
Üretilen bu sıvı öncesinde göz protezlerine günlük bakım uygulamak ve kullanım süresi dolduğunda da sık sık dezenfekte sıvısıyla bakım yapmak gerekirken, yüzeyleri ürettikleri anti bakteriyel sıvıyla kaplanan bu ürünlerin, artık sık sık çıkartılmadan bir ay kadar kullanılabilmesi sağlandı. Prof.Dr.Arpaç yapmış olduğu açıklamada, ürettikleri anti bakteryel sıvıyla kaplanan protez ürünlerin uzun süre gözden çıkartılmadan durulabileceğini, bu sayede kullanan hastalara büyük bir kolaylık sağladıklarını ifade etti.
HER LENSİN BİR MİADI VAR
Prof. Dr. Arpaç lenslerle alakalı olarak da, günlük kullanımlı lenslerin bir miadı olduğunu, miad sonunda da çöpe gittiğini, uzun süre kullanımı olan lens türlerinin de birkaç güne bir çıkartılıp, dezenfekte sıvısıyla temizlenmesi zorunluluğu oluştuğunu, çünkü gözde uzun süre kullanılan lenslerin bakteri oluşumuna sebebiyet verdiğini, bu tür lenslerde kullanmak üzere ürettikleri anti bakteriyel maddenin bu tür ürünlerin kaplanmasında kullanılmasıyla artık bu ürünlerin aylarca gözden çıkartılmadan kullanılabileceğini, gözlerin bakteri yüzünden mikrop kapmaması için artık dezenfekteye gerek kalmadığını söyledi. Ürünün patentini şirketleri aracılığıyla aldıklarını da kaydeden Prof. Dr. Ertuğrul Arpaç, bir an önce seri üretime geçilmesi için gerekli çalışmaların da sürdüğünü sözlerine ekledi.