İpotekli İhtiyaç Kredisi
İhtiyaç kredisi kullanım alanının geniş olması nedeni ile kullanım oranı faladır. İhtiyaç kredisi kapsamında genel olarak teminat veya kefil şartı aranmadığı için ihtiyaç kredilerinin kredi miktarı düşük oluyor. Bu yüzden ihtiyaçları için yüksek miktarda finansmana ihtiyaç duyanlar ipotekli ihtiyaç kredisi başvurusu yapabiliyor.
İpotekli ihtiyaç kredisi bankalar tarafından gerçek kişilere verilen kredi karşılığında teminat istenen bir kredi türüdür. İpotekli ihtiyaç kredisinin amacı yüksek tutarlı ihtiyaç kredisi alınmasını sağlamaktır.
İpotekli ihtiyaç kredisi bir taşınmazın teminat olarak ipotek edilmesi karşılığında verilir. İpotek edilecek taşınmazın bazı şartları taşıması gerekiyor. Öncelikle ipotek edilecek taşınmaz tapu kaydında mesken olarak geçmesi gerekiyor. Yani iş yeri, arsa gibi taşınmazlar ipotekli kredi kullanımında işe yaramayabilir. Ayrıca ipotek edilecek taşınmazın krediyi kullanan kişiye ait olması gerekir.
İpotekli İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları ve Vade Seçenekleri
İpotekli ihtiyaç kredisi faiz oranları bankadan bankaya değişiklik göstermesi ile birlikte genel olarak konut kredisi faiz oranlarının biraz üstünde seyrediyor. İpotekli ihtiyaç kredisi kapsamında tüketiciye en fazla 48 ay vade seçeneği sunuluyor. Fakat eğitim veya ev tadilatı için alınan ipotekli ihtiyaç kredisi 120 aya kadar vade ile alınabiliyor.
İpotekli İhtiyaç Kredisi Masrafları Nelerdir?
İpotekli ihtiyaç kredisi kapsamında normal ihtiyaç kredisine göre farklı masraflar ortaya çıkabiliyor. İpotekli ihtiyaç kredisi kullanılması halinde ipotek tesis ücreti, tapu işlem ücreti, ekspertiz ücreti sigorta masrafları, dosya masrafları ve çeşitli vergi ücretleri ödenmek zorunda kalınabilir.