Ana SayfaEkonomiHastanelerdeki Muayene Katılım Payları Arttırıldı

Hastanelerdeki Muayene Katılım Payları Arttırıldı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Son yapılan düzenlemeden sonra SGK emeklilerin maaşından yapılan, çalışanların ise eczanelerde ödediği katılım paylarına zam yaptı. Zam oranları yüzde 20 ile yüzde 60 arasında değişiyor.

2017’de SGK Zammı Es Geçmedi

Yeni yıl itibari ile emeklilerin maaşından yapılan, çalışanların ise eczanelerde ödediği katılım paylarına zam yapıldı. Önceki dönemde hastaların 5 lira olarak verdikleri devlet hastanelerine ait muayene ücretine yüzde 20 zam yapıldı. Devlet hastanelerinde muayene ücreti yüzde 20 zam ile 6 lira, eğitim araştırma hastanelerinde verdikleri muayene ücreti 5 liraya yüzde 40 zam yapılarak 7 liraya çıkartıldı. Üniversite hastanelerindeki muayene katılım payı ise yüzde 60 artış ile 5 liradan 8 liraya yükseldi.

Ekonomik Koşullara Aykırı

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan zam hakkında yaptığı açıklamada, ‘’ Muayene ücretlerine yüzde 20 ile yüzde 60 arasında zam yapılması ülkenin ekonomik koşullarına aykırı. Bizler muayene ücreti tahsildarlığı yapmaktan bıktık. Vatandaşlarımızın hastanelerde muayene katılım payı olarak ödedikleri ücretlere 31 Aralık tarihi ile zam yapıldı. 1 Ocak 2017 itibari ile de yürürlüğe girdi’ ’dedi.

Tahsilat Bizim Görevimiz Değil

Saydan konuşmasının devamında, ‘’ Vatandaş ile biz muhatap oluyoruz. Vatandaş beni sen mi muayene ettin parayı sen tahsil ediyorsun diye her gün eczanelerimize itiraz ediyor. Bu yüzden tartışma ve gerginlik yaşanıyor. Yapılan zamlar ile Devlet hastanelerinde muayene ücreti yüzde 20 zam ile 6 lira, eğitim araştırma hastanelerinde verdikleri muayene ücreti 5 liraya yüzde 40 zam yapılarak 7 liraya çıkartıldı. Üniversite hastanelerindeki muayene katılım payı ise yüzde 60 artış ile 5 liradan 8 liraya yükseldi. Özel hastanelerde ise ücret 12 liradan 15 liraya çıkarıldı. Vatandaşlarımızın reçetelerinde çıkan muayene katılım paylarına zammın Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapıldığını ve bizimle hiçbir ilgisi olmadığını, görev ve sorumluluğumuz olmadığı halde bu yükün omuzlarımızda olduğunu bilmesini istiyoruz’ ’dedi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.