KMH Nedir?
Eski vefalı dostların kalmadığı veya kalsa dahi az rastlandığı günümüzde herhangi bir borç ödemesi, olağan dışı bir durumlarda gereken nakit ihtiyaçları gibi nedenlerden dolayı kişilerin acil para ihtiyaçları olabilir. Bu gibi durumlarda kredi başvurularının ve onaylanmasının uzun sürdüğünü göz önünde bulundurursak kredi finansman ihtiyacınızı karşılamakta geç kalabilir. Fakat kredili mevduat hesabı ile bankaların belirlediği limitler üzerinden acil nakit ihtiyaçları kolaylıkla karşılanabilir.
Ek hesap ya da avans hesap olarak da bilinen kredili mevduat hesabı vadesiz mevduat hesabı üzerinden çalışan ve acil nakit ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılan düşük limitli kredilendirme türüdür. KMH ATM’ler aracılıyla çalıştığı için 7 gün 24 saat kullanılabilir.
Kredili mevduat hesabı ile nakit çekilebileceği gibi çoğu banka KMH ile kredi kartı borcu ödeme, elektrik, su ve doğalgaz faturalarını ödeme imkânı da sunuyor. Hatta bazı bankalar çek ve senet ödemelerinde mevduat hesabı yetersiz kalması halinde ek hesaptan otomatik ödeme yapılmasını dahi sağlıyor.
Kredili mevduat hesabı faiz oranları kredi kartı avans faizi oranlarına göre düşükte olsa piyasa şatlarına göre yüksek faizlidir. Bu yüzden kredili mevduat hesabı açtırırken bankanın uygulayacağı faiz oranlarına dikkat edilmelidir. Ayrıca bankalar kredili mevduat hesabı kapsamında çeşitli ek ücretlerde talep edebilir.
Kredili Mevduat Hesabı Nasıl Açılır?
Kredili mevduat hesabı açtırabilmek için gelir belgesi ve nüfus cüzdanı ile vadesiz mevzuat hesabınızın olduğu bankaya müracaat etmeniz gerekiyor. KMH başvurusunda bulunmanız halinde bankanız sizden kredili mevduat hesabı sözleşmesi imzalamanızı talep edecektir. Sözleşmeyi imzaladıktan sonra bankanız kredi notunuzu ve kredi siciliniz göz önünde bulundurarak KMH talebinizi değerlendirecektir