Merkez Bankası ilk olarak döviz baskısının yükünü azaltmak için faizlerde indirime gitti. Bu dönemde kredi vermeye pek sıcak bakmayan bankalar, hükümetin çağrısıyla kredi vermekte şartları kolaylaştırdı. Ayrıca hükümet bu dönemde yurt dışından getirilecek varlıkların ne zaman, nerede kazanıldığına ilişkin sorgu yapılmadan kabul edileceğini duyurdu. Akabinde kobilere faizsiz 50 bin ila 150 bin TL arasında kredi verilmesi kararı açıklandı. Sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ ın vatandaşlara yaptığı döviz bozdurma çağrısı sonrasında vatandaşlar döviz bürolarına akın etmiş ve 1 haftada 3 milyar doları TL’ ye çevirmişti.
Yaşanan bu gelişmelerin ardından hükümet kriz döneminde kobilere destek olarak çeşitli programlar hazırlamıştı. KOSGEB’ in kobilere vereceğini açıkladığı faizsiz kredi için binlerce kobi sistemden bilgi güncellemesi yapmış ve sistem aşırı yoğunluğa maruz kalmıştı. Bu krediye yaklaşık 10 bin kobinin başvurduğu öğrenildi.
Uzmanlar Amerikada başkanlık koltuğuna 1 ay sonra oturacak olan Donal Trump’ ın görevine başlamasıyla dövizin inişe geçeceğini tahmin ediyor. Böylelikle piyasalar döviz baskısından kurtulmuş olacak. Merkez Bankasının son faiz kararının ardında da bu gelişmenin rol oynadığı tahmin ediliyor. Çünkü Merkez Bankası yaklaşık bir yıldır faizleri arttırmıyordu. Faiz kararları küresel piyasalar ve yerel piyasalardaki değişikliklere göre belirleniyor.
Merkez Bankası son olarak, 0,49 olan gecelik faiz oranını, dolar cinsinden ayrılan zorunlu karşılıklar, rezerv opsiyonları ve serbest hesaplara uygulanan gecelik faiz oranını 0,75 yaptı.Bu faiz oranları genellikle değişen koşullra uyum sağlamak açısıbdan günlük olarak uygulanmakta.