Ana SayfaKOBİKOSGEB’in Faizsiz Kredi Ödemeleri Başladı: İşte Anlaşmalı Bankalar!

KOSGEB’in Faizsiz Kredi Ödemeleri Başladı: İşte Anlaşmalı Bankalar!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bilindiği üzere KOSGEB’in Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere faizsiz kredi desteği sağlayacağı duyurulmuştu. KOSGEB 50 bin Türk Liralık destek ödemelerine bugün başladı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bankanı Faruk Özlü, KOSGEB’in (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) 50 bin Türk Liralık sıfır faizli işletme kredisi faiz desteği ödemelerine bugün itibari ile başladığını belirtti.

Bakan Özlü kredi desteği hakkı elde eden ve bankalarda kredisini almakta sıkıntı yaşayan işletmecilerin hemen “ALO 130” hattını arayabileceklerini dile getirdi. Bu hat ile KOSGEB’e ulaşabilecek olan işletmeciler kredi desteğini alma hususunda sıkıntılarını giderebileceklerdir. Bakan Faruk Özlü açıklamasında “50 bin Türk Liralık sıfır faizli işletme kredisi faiz desteği” hakkında bilgiler verdi.

15 Bin İşletmeye Büyük Destek!

Bahse konu 50 bin Türk Lirası kredi desteğinde ilk 12 ayın geri ödemesiz olduğunu belirten Özlü, toplamda 3 yıl vadede kredi geri ödemelerinin tamamlanması gerektiğini bildirdi. Ayrıca ödemelerin 3 aylık periyodlar halinde yapılabilmekte olduğunu sözlerine ekledi. KOSGEB’in sıfır faizli kredisi dahilinde tüm Türkiye’de toplamda 15 bin işletme faydalanacaktır. Bahse konu kredinin başvuru süresi kısa olmasına rağmen 245 bin işletmenin başvuruda bulunduğu belirtildi.

Faruk Özlü söz konusu kredi desteğini almaya hak kazanan işletmelerin kredilerini Kredi Garanti Fonu aracılığı ile anlaşmalı bankalar; Akbank, QNB Finansbank, Denizbank, Garanti Bankası, İş Bankası, Halk Bankası, Vakıfbank, Yapı Kredi ve Ziraat Bankası’ndan temin edebileceğini bildirdi. Bahse konu kredinin genellikle azami 9 personele sahip olan mikro işletmelere sağlanacağı bildirildi. Kredi kullandırılmasında Türkiye İstatistik Kurumu verileri baz alınarak il kotasının belirlendiğini belirten Özlü, daha sonra KOBİ’lerin mikro, küçük, orta olarak sınıflandırıldığını dile getirdi.

Bakan Faruk Özlü, TÜİK verilerine göre il kotasının yüzde 93’ü mikro; yüzde 6’sı küçük; yüzde 1’inin ise orta ölçekli işletmelere ayrıldığını belirtti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.