Ana SayfaBankacılıkKredi Kullanırken Kira Geliri İşe Yarar mı?

Kredi Kullanırken Kira Geliri İşe Yarar mı?

Kredi Kullanırken Kira Geliri İşe Yarar Mı? EK Gelir Kredi Kullanmayı Kolaylaştırır Mı? Detaylar İçin...

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kredi Kullanırken Kira Geliri İşe Yarar mı?

Bankalar kredi kullanmak isteyen kişileri gelir, kredi notu ve banka siciline göre değerlendirir. Bankalar kredi notu ve banka sicilini kullanarak kişinin borç ödeme alışkanlığını araştırırken kişinin gelirine bakarak ödeyebileceği borç yükünü araştırır.

Kişilerin geliri talep ettikleri kredi miktarına kavuşabilmeleri için önemlidir. Bankalar hem yasalar gereği hem de borcun ödenebilirliğini sağlamak amacıyla kişi gelirinin belli bir oranı kadar aylık ödemesi olan kredi miktarı vermeyi uygun görüyorlar. Dolaysıyla gelir ile kredi miktarı paralellik gösteriyor.

Kredi kullanımında gelir kadar ek gelirde önem taşıyor. Belgelenebilen ek gelirler kredi başvurularında normal gelire eklenerek hesaba katılıyor. Üç aylık veya yıllık gelirler bankalar tarafınca ek gelir olarak görülüyor ve kredi kullanımı esnasında bankalar tarafından hesaplamalara dahil ediliyor.

Kredi başvurularında ek gelirin ektisini bir örnekle açıklayalım. Kişinin normal gelirinin 1.300 TL ek gelirinin yıllık 1.200 TL olduğu ve banka aylık kredi taksitinin kişinin aylık gelirinin yarısını geçmemesini istediğini varsayalım. Öncelikle yıllık ek geliri aylık gelire çevirmeliyiz ve 1.200 TL’yi 12 böldüğümüzde aylık ek gelir 100 TL oluyor. Daha sonra bulduğumuz aylık ek geliri normal gelire ekleyerek kişinin aylık toplam gelirini 1.400 TL olarak buluyoruz. Bu durumda banka kredi taksitinin kişinin gelirinin yarısını geçmemesini istediği için alınabilecek kredinin aylık taksiti maksimum 700 TL’yi geçmemesi gerekiyor.

Bankalar ve yasalar kişinin borçları yanında çeşitli zorunlu sosyal ihtiyaçları olduğu için kişi gelirinin belli miktarı kadar kredi kullanmasını öngörüyor. Böyle kişinin hayatını idame ettirmeye devam etmesi ve borçlarını devamlı olarak ödeyebilmesi sağlanıyor. Kredilendirme miktarı sadece bankalar tarafınca alınan bir önlemdir.

Pek çok banka kredi başvurularında gelir belgesi istiyor. Eğer bir gelir belgesine sahip değilseniz mutlaka bir gayrimenkul tapusu göstermeli ya da kira gelirinizi belge olarak sunmalısınız. Kredi kullanırken kira geliri önemlidir. Ancak kira gelir belgesi sözleşme niteliği taşımalıdır. Yani kiracınız ile kontrat yapmış olmalı ve bu kontrat kredi ödeme planı süresi ile aynı olmalıdır. Örneğin kiracınız 600 TL kira ödemesi yapıyor olsun. Bu ödeme ise 3 sene boyunca olacak diyelim. O zaman 3 sene vadeli 600 TL kredi taksitli kredi temin edebilirsiniz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.