Ana SayfaKOBİKredi Garanti Fonu (KGF) Nedir?

Kredi Garanti Fonu (KGF) Nedir?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kredi Garanti Fonunun KOBİ’lere Sağladığı Destek Nedir?

Bankalar yeni kurulmuş ve orta veya küçük ölçekli işletmelere kredi vermek konusunda cimri olabiliyorlar. Bankalara göre küçük çapta ticaret ve üretim yapan işletmeler daha yolun başında oldukları için riskli olabiliyor. Bu yüzden bankalar KOBİ’lere kredi verirken peşinat isteyebiliyorlar. Kredinin limitine ve vadesine göre yükselen bu peşinatları küçük veya orta ölçekli işletmelerin karşılaması zor olduğu için bu işletmeler kredi çekerken zorlanabiliyor.

Kredi Garanti Fonu küçük veya orta dereceli işletmelere kefalet desteği vererek KOBİ’lerin yatırımlarını ve işletmelerini büyütmek için gerekli finansmana ulaşmalarını sağlıyor. KGF’nin kefalet desteği ile KOBİ’ler ihtiyaç duyduğu krediye ulaşabiliyor. KGF desteği ile küçük ve orta büyüklükteki işletme sahipleri uzun vadeli kredi kullanabilirken uygun kredi kullanma imkânı da yakalayabiliyor.

Kredi Garanti Fonu KOBİ’lere verdiği bu destek ile istihdamı artırmayı, girişimciliği desteklemeyi, ihracatı arttırmayı, ekonomik büyümeyi desteklemeyi, üretimi arttırmayı ve yenilikçi iş fikirlerine uygulama alanı sağlamayı amaçlıyor. KGF kefaletinden genellikle yeni iş fikirlerine sahip olan ve üretime katkı sağlayan sektörlerde işletmecilik yapanlar yararlanabiliyor.

KGF Kefaletinden Yararlanabilmek İçin Gereken Şartlar

Aslında Kredi Garanti Fonu kefaletine tüm KOBİ’LER, esnaflar, zanaatkârlar, çiftçiler, genç ve kadın girişimciler başvurabilir. Fakat KGF kefaleti daha çok üretime doğrudan katı sağlayan ve yeni bir iş fikrine sahip kişilere sağlanıyor. Bunun yanında madencilik ve imalat sanayide KGF kefaleti alabilen sektörler arasında yer alıyor.

KGF Kefaletine Nasıl Başvurulur?

KGF kefaletinden yararlanabilmek için kredi kullanacağınız bankaya KGF kefaletinden yararlanmak istiyorum demeniz yeterli. Bu durumda bankanız dosyanızı KGF’ye gönderecektir. KGF tarafından kefalet talebiniz kabul görmesi halinde kredinizi 1 veya 2 hafta içinde alabilirsiniz.

 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.