Kredi Garanti Fonunun KOBİ’lere Sağladığı Destek Nedir?
Bankalar yeni kurulmuş ve orta veya küçük ölçekli işletmelere kredi vermek konusunda cimri olabiliyorlar. Bankalara göre küçük çapta ticaret ve üretim yapan işletmeler daha yolun başında oldukları için riskli olabiliyor. Bu yüzden bankalar KOBİ’lere kredi verirken peşinat isteyebiliyorlar. Kredinin limitine ve vadesine göre yükselen bu peşinatları küçük veya orta ölçekli işletmelerin karşılaması zor olduğu için bu işletmeler kredi çekerken zorlanabiliyor.
Kredi Garanti Fonu küçük veya orta dereceli işletmelere kefalet desteği vererek KOBİ’lerin yatırımlarını ve işletmelerini büyütmek için gerekli finansmana ulaşmalarını sağlıyor. KGF’nin kefalet desteği ile KOBİ’ler ihtiyaç duyduğu krediye ulaşabiliyor. KGF desteği ile küçük ve orta büyüklükteki işletme sahipleri uzun vadeli kredi kullanabilirken uygun kredi kullanma imkânı da yakalayabiliyor.
Kredi Garanti Fonu KOBİ’lere verdiği bu destek ile istihdamı artırmayı, girişimciliği desteklemeyi, ihracatı arttırmayı, ekonomik büyümeyi desteklemeyi, üretimi arttırmayı ve yenilikçi iş fikirlerine uygulama alanı sağlamayı amaçlıyor. KGF kefaletinden genellikle yeni iş fikirlerine sahip olan ve üretime katkı sağlayan sektörlerde işletmecilik yapanlar yararlanabiliyor.
KGF Kefaletinden Yararlanabilmek İçin Gereken Şartlar
Aslında Kredi Garanti Fonu kefaletine tüm KOBİ’LER, esnaflar, zanaatkârlar, çiftçiler, genç ve kadın girişimciler başvurabilir. Fakat KGF kefaleti daha çok üretime doğrudan katı sağlayan ve yeni bir iş fikrine sahip kişilere sağlanıyor. Bunun yanında madencilik ve imalat sanayide KGF kefaleti alabilen sektörler arasında yer alıyor.
KGF Kefaletine Nasıl Başvurulur?
KGF kefaletinden yararlanabilmek için kredi kullanacağınız bankaya KGF kefaletinden yararlanmak istiyorum demeniz yeterli. Bu durumda bankanız dosyanızı KGF’ye gönderecektir. KGF tarafından kefalet talebiniz kabul görmesi halinde kredinizi 1 veya 2 hafta içinde alabilirsiniz.