Kredi Borcu Ödenmezse Ne Zaman İcralık Olunur?
Çoğu tüketici çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kredi kullanma yolunu seçiyor. Fakat ne yazık ki kişilerin sonu gelmez ve sınırsız ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başvurduğu kredi kullanma alışkanlığı bazı durumlarda kişileri ödenemeyen borçların kucağına itebiliyor. Hal böyle olunca borcunu ödeyemeyen kişiler zor durumda kalıyor ve bankalarla olan ilişkisi bozuluyor.
Ödenmeyen kredi borcunun icralık olması hemen gerçekleşen bir durum değildir. İcra daha çok bir sürecin sonucudur. Bu süreç ödenmeyen kredi borcunda 90 gün kadardır. Bankalar 90 günü geçmeyen ödenmeyen kredi borcunda sadece kişilerle SMS veya e-posta yoluyla iletişime geçip borçlarını ödemeleri gerektiğini söylerler. Kredi borcunun 90 gün içerisinde ödenmesi halinde ise borçludan sadece gecikme faizi tahsil ederler. Bunun yanında kişinin kredi notu da düşer.
Eğer ödenmeyen kredi borcunun süresi 90 günü geçmişse bu süreç icra ile sonuçlanabilir. Bankalar 90 günü geçen kredi borcunda borçlu ile bu sefer direkt iletişime geçerek bir hafta içinde borçludan borcunu ödemesini ister. Borç bir hafta içinde de ödenmezse bankalar yasal takip başlatır. Kredi borçlusu hakkında yasal takip başlaması demek icra, haciz gibi yatırımların hayata geçmesi demektir. Bunun yanında kişinin kredi sicili bozulacağı için borçlu beş yıl kadar kredi kullanmayacaktır.
Borcunu ödeyemeyen kişilere naçizane teklifimiz 90 günü doldurmadan bankalar ile görüşmeleridir. Bu sayede kredi borcunuzu yapılandırabilir ve ödenebilecek bir hale getirebilirsiniz. Dolayısıyla icradan, haczedilmekten ve kredi sicilinizin bozulmasından kurtulabilirsiniz.