Ana SayfaBankacılıkKredi Borcu Kaç Gün Geciktirilebilir?

Kredi Borcu Kaç Gün Geciktirilebilir?

Kredi Borcu Kaç Gün Geciktirilebilir? Kredi Borcu En Geç Ne Zaman Ödenmelidir? Gecikme Faizi Ne Zaman Tahsil Edilir? Detaylar İçin...

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kredi Borcu En Geç Ne Zaman Ödenmelidir?

Toplumumuz son zamanlarda tüketim oranını arttırmış ve hatta tüketim toplumu haline gelmiştir. Tüketim toplumu haline gelmemiz akabinde fazla para harcanmasına sebep olduğu için kişiler cebinde olmayan paraları kredi kullanarak harcamaya başladı. Bu durum bir süre sonra ödenemeyen kredi borçlarına dönüştüğü ve kişiler bankalara karşı sorumlu hale geldiler.

Kredi borcunun ödenmemesi bankaların sık rastladığı bir durum haline gelmeye başladı. Bu durumlara alışık bankalar tecrübesiyle borçluya nasıl yaklaşacağını iyi bildiği için genel olarak ödenmeyen borcun süresine göre borçluya çeşitli yaptırımlar uygulamayı yoluna başvuruyor.

Bankalar 90 günü geçmeyen kredi borcu için borçluya fazla bir yatırım uygulamazlar. 90 günü geçmeyen borçlarda borçluya SMS veya e-posta yoluyla ulaşarak borçlarını ödemeleri için uyarıda bulunurlar. 90 gün içerisinde borcun ödenmesi halinde gecikme faizi tahsil ederler ve kişinin kredi notunu düşürürler.

Fakat borçlunun borç ödememe zamanı 90 günü geçmesi halinde bankalar tavırlarını sert bir şekilde değiştirirler. Eğer borçlu 90 gündür borcunu ödemezse bankalar kişiye borcunu ödemesi için son bir hafta mühlet verir ve borç yine ödenmezse bankalar yasal yollara başvurur. Bu durumda borçlu hakkında yasal takip başlar bunun akabinde ise icra, haczetme ve borçlunun maaşının bir kısmına el konulması gibi yaptırımlar uygulanır.

Sonuç olarak kredi borcunun zamanında ödenmesi önem arz etmektedir. Kredi borcu zamanında ödenmezse dahi en geç  90 gün içerisinde ödenmesi kişilerin lehine olacaktır. 90 günü geçen borç sonucunda borçlu hakkında yasal takip başlatılırken aynı zamanda da banka sicili bozulur ve kişinin bankacılık hizmetlerinden yararlanması kısıtlanır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.