Ana SayfaBankacılıkKredi Borcunu Ödemeyen Hapis Cezasına Çarptırılır Mı?

Kredi Borcunu Ödemeyen Hapis Cezasına Çarptırılır Mı?

Kredi Borcunu Ödemeyen Hapis Cezasına Çarptırılır Mı? Kredi Borcu Ödememe Hapis Cezasına Dönüşür Mü? Detaylar İçin...

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kredi Borcu Ödememe Hapis Cezasına Dönüşür Mü?

Yasal olarak reşit olan ve hayatın kollarında kendisine yer bulanlar hayatın acı tarafı borçlarla karşılaştıklarında keşke büyümeseydim diyebilirler. Günümüzde yetişkin olanlar genelde borçlarla çabuk tanışmaktadır ve bu ilişki bir süre sonra daha da ilerleyerek ödenmeyen borçlarla tanışmaya kadar gidebilir. Uzun süre ödenemeyen borçlar bir süre sonra gecikme faizine, yasal takibe, haciz ve icraya dönüşür.

Kredi borcu kişilerin finansal durumları statik olmadığı için bazen zamanında ödenemeyebilir. Bu durum 90 günü geçmediği sürece pek sıkıntı olmaz. Borçlunun 90 günü geçmeyen ödemediği borçtan dolayı sadece kredi notu düşer ve gecikme faizi öder.

Fakat borçlunun borç ödememe ya da ödeyeme durumu 90 gün geçmesi çok büyük sıkıntılar teşkil eder. Bu sıkıntılar 90 gün sonra başlayan yasal takibi müteakiben borçlunun haczedilmesi, borçlunun icralık olması ve borçlunun maaşının bir kısmına el konulması olarak sayılabilir.

Fakat borç sahiplerinin biraz olsun rahatlatacak bir durum var ki oda borçlunun borcu yüzünden hapis yatamayacağıdır. Anayasanın 38. Maddesine göre karşılıklı sözleşmeden doğan edimlerin yerine getirilmemesi kişinin özgürlüğünden mahrum bırakılması için yeterli bir durum değildir.

Borçlunun, borcu yüzünden hapis cezasına çarptırılmamasının istisnası da vardır. Eğer borçlu, borcunu ödeyeceğine dair taahhütte bulunmuşsa ve icra müdürünün de imzası bulunan bir tutanak tutulmuşsa borçlu taahhüt ettiği zamanda borcunu ödemesi gerekir. Aksi taktirde 3 ay kadar hapis cezası alabilir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.