Ana SayfaKariyerKYK Öğrenim Kredisi Yapılandırması Nasıl Yapılır?

KYK Öğrenim Kredisi Yapılandırması Nasıl Yapılır?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

KYK Öğrenim Kredisini Yapılandırarak Gecikme Faizi Olmadan Ödeyebilirsiniz

Öğrenim hayatı bittikten 2 yıl sonra ödenmeye başlaması gereken KYK öğrenim kredisi çoğu kişiler için sıkıntılara sebep oluyor. Ekmeğin aslanın ağzında olduğu bu dönemlerde iş bulmak zor olduğu için KYK öğrenim kredisi borcunun ödenmesi gecikebiliyor. Zaten toplamda fazla bir yekûn olan öğrenim kredisi gecikme faizi ile birlikte iyice öğrencinin belini büküyor.

KYK Öğrenim Kredisi Yapılandırması Nasıl Yapılır?

Bu durumun yumuşatılması için Ağustos ayında çıkarılan kanun ile KYK öğrenim kredisi yapılandırılmasının önü açıldı. Bu kanuna göre KYK öğrenim kredisi borcunu zamanında ödeyemeyenler yapılandırma fırsatı ile borçlarını gecikme faizi olmadan ÜFE esasına göre ödeyebilecek.

En Çok Merak Edilen Soru: Evlenirsem KYK Kredi Borcu Silinir mi?

KYK öğrenim kredisi yapılandırması kapsamında öğrenim kredisi borcunun peşin olarak ödenmesi mümkünken 6-9-12-18 taksit ile de ödemek mümkün. Taksit ödemeleri 2 ayda bir yapılıyor. Yani 6 ay taksitli bir öğrenim kredisi borcu 12 ayda ödeniyor. Fakat KYK öğrenim kredisinin taksitli bir şekilde yapılandırılması halinde borç belli bir katsayı ile çarpılıyor ve borç bu tutar üzerinden tahsil ediliyor. Bu katsayılar 6 ay taksit için 1.045, 9 ay taksit için 1.083, 12 ay taksit için 1.105 ve 18 ay taksit için 1.150 olarak biliniyor.

KYK Kredi Geri Ödeme Neye Göre Artar?

Bilindiği üzere KYK öğrenim kredisi borcu zamanında ödenmemesi durumunda borç vergi dairesine gönderiliyor ve borcun tahsilatıyla vergi dairesi ilgileniyor. Dolayısıyla KYK öğrenim kredisi yapılandırılmasıyla ilgili görevli kurum vergi dairesi oluyor.

KYK öğrenim kredisi borç yapılandırması başvurusu Gelir İdaresi Başkalığı veya vergi dairesi internet adresi üzerinden veya vergi dairesine şahsen olarak yapılabiliyor. Aynı zamanda şunu da eklemek isterim ki yapılandırmanın bozulmaması için ilk iki taksitin zamanında ödenmesi gerekiyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.