Ana SayfaEkonomiKredi Öderken Kredi Faiz Oranı Artar mı?

Kredi Öderken Kredi Faiz Oranı Artar mı?

Kredi Öderken Kredi Faiz Oranı Artar Mı? Kredi Faiz Oranındaki Değişimler Kredi Borcunu Etkiler Mi? Detaylar İçin...

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kredi Faiz Oranındaki Değişimler Kredi Borcunu Etkiler Mi?

Banka faiz oranları statik bir yapıdan çok dinamik bir yapıya sahiptir. Dolayısıyla bankaların kredi faiz oranı kredilendirme maliyetine göre ve MB’nin belirlediği faiz oranlarına göre zamanla değişmektedir. Bu değişimler kimi zaman kredi faiz oranlarının düşmesiyle sonuçlanırken kimi zamanda kredi faiz oranlarının artması ile sonuçlanır. Kredi ödemeleri uzun soluklu olduğu için kredi öderken kredi faiz oranlarının değiştiğini görmek mümkündür.

Kredi Öderken Kredi Faiz Oranı Artar mı?

Herkesin merak ettiği konulardan biri de kredi öderken kredi faiz oranı artar mı, böyle bir şey mümkün mü değil midir. Kredi borcu ödenirken kredi faiz oranının değişmesi kredi borcunda bir değişikliğe sebep olması sabit faizli kredilerde mümkün değildir. Değişken faiz oranlı kredilerde faiz oranlarındaki değişimin kredi toplam borcuna etki etmesi mümkündür. Dolaysıyla kredi faiz oranlarının kredi borcuna göre etkisi kredinin şartlarına göre değişiklik gösterir.

Kanunlar Destek Veriyor mu?

Fakat Tüketici Kanunu bu konuda kredi kullanan kişilerin yanındadır. Tüketici Kanunu kredi faiz oranlarındaki değişimin kredi kullananların aleyhine işlenmesine izin vermemektedir. Yani Tüketici Kanunu’na göre artan kredi faiz oranları ile öncenden kullanılmış krediler yeniden hesaplanamaz. Dolaysıyla kredi faiz oranların artması kredi taksitlerini etkilemez.

Kredi Faiz Oranları Düşerse Ne Olur?

Kredi faiz oranları artmaz da düşerse kredi kullanan kişilerin bu durumdan yaralanması mümkün. Bankalar kredi yapılandırması (Refinansman) ile kredi faiz oranlarının düşmesinden yararlanmak isteyen müşterilerine yardımcı olmaktadır. Kredi yapılandırma kampanyası ile düşen faiz oranından yeni bir kredi çekerek eski kredinizi kapatabilirsiniz. Böylece kredinizin faiz ödemelerini azaltabilirsiniz. Fakat bu durumda bankaya yeni masraflar ödemeniz gerekebilir. Kredinizi yeniden yapılandırmanız halinde bankalar sizden yeniden ekspertiz ücreti, ipotek ücreti tahsil edebilir ve aynı zamanda erken ödeme ücretine de tabi olabilirsiniz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.