Ana SayfaBankacılıkKonut Kredisi Kullanılması Halinde Bankaların Tahsil Ettiği Masraflar!

Konut Kredisi Kullanılması Halinde Bankaların Tahsil Ettiği Masraflar!

Konut Kredisi Kullanılması Halinde Bankaların Tahsil Ettiği Masraflar! Konut Kredisi Masraflarına Genel Bir Bakış! Detaylar İçin...

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Konut Kredisi Masraflarına Genel Bir Bakış

Türkiye’de zamanında inşaat sektörüne verilen teşvikler ile inşaat sektörü büyük gelişmeler yaşamıştır. Bu gelişmeler ışığında konut talepleri artmıştır ve konut taleplerinin artmasıyla konut kredisi talepleri de artmıştır. Çünkü konut alımı için gereken nakit ihtiyacı fazla olduğu için karşılamak zor olmaktadır ve dolasıyla konut kredisine ihtiyaç duyulmaktadır. Bankalar konut kredisi kullanan kişilerden faiz dışında bazı masraf ücretleri talep etmektedir. Konut kredisi masrafları kısaca kredi tahsis ücreti, ekspertiz ücreti, ipotek tesis ücreti ve sigorta masraflarından oluşmaktadır.

Konut kredisi masrafları arasında yer alan kredi tahsis ücreti istisnai durumlar hariç tüm kredilerden alınmaktadır. Bu konuda dikkat edilmesi gereken konut kredi tahsis ücreti söz konusu kredinin binde 5’ini yasal olarak geçemeyeceğidir.

Konut kredisi masrafları arasından ekspertiz ücreti de yer almaktadır. Bankalar kredi taleplerini incelerken ekspertiz incelemesi üzerinden yapmaktadır ve kredilendirme oranını ekspertiz değeri üzerinden yapmaktadır. Ekspertiz ücreti ise bankalar tarafından kredi kullanan kişilere yansıtılmaktadır.

Konut kredisi masraflarından bir diğeri ise ipotek tesis ücretidir. Bankalar konut kredisinin kredi limitinin fazla olmasından dolayı kredi kullanandan teminat istemektedir. Bu istenen teminat genelde söz konusu binanın ipotek edilmesi ile karşılanmaktadır. Bankalar konuta ipotek tesis edilmesi sonucu ortaya çıkan ipotek tesis ücretini kredi kullanan kişilere yansıtmaktadır.

Konut kredisi masrafları arasında sigorta masrafları da yer almaktadır. Sigorta masrafları ise hayat sigortası primi, konut sigortası primi ve deprem sigortası (DASK) priminden oluşmaktadır. Genel olarak bankalar hayat ve konut sigortasını zorunlu tutmazken zorunlu deprem sigortasını zorunlu tutmaktadır. Bu sigorta primleri de banka tarafından kredi kullananlara fatura edilmektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.