Ana SayfaSigortaBES İçin Otomatik Katılımda Kademeli Geçiş Kararı

BES İçin Otomatik Katılımda Kademeli Geçiş Kararı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES)’ne otomatik katılımda kademeli geçiş düzenlemesi getirildi. 1000 ve daha fazla çalışanı olan özel sektör kuruluşları yılbaşında sisteme geçiş yapacak. Kamu kuruluşları ile 250-1000 arasında çalışanı olan özel sektör kuruluşları ise 1 Nisan 2017’de başlayacak.

Bireysel Emeklilik Sistemi’nde otomatik katılımın 1 Ocak 2017’e başlayacağını açıklayan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Hazine Müsteşarlığı’nın sisteme geçişi kolaylaştırmak amacıyla “kademeli  geçiş” kararı alındığını söyledi. Aynı zamanda bu konudaki Bakanlar Kurulu kararının imzaya açıldığını belirten Şimşek, mevcut halde düşük olan tasarruf oranlarını arttırarak cari açığı kapatmaya ve Türkiye’de kalıcı zenginliği sağlamaya daha çok yaklaşılacağını söyledi.

Bu hedefler doğrultusunda BES’i daha geniş bir kitleye yayabilmek için çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Şimşek, BES’te otomatik katılım uygulamasını 1 Ocak 2017’den itibaren başlatacaklarını bildirdi.

Şimşek BES’te otomatik katılım uygulamasını getiren yeni düzenlemeyle ilgili şu bilgileri verdi:

Düzenlemeyle birlikte öncelikle 1000 ve daha fazla çalışanı olan özel sektör kuruluşları 1 Ocak 2017’de, ardından kamu kuruluşlarıyla 250-1000 arası çalışanı olan özel sektör kuruluşları 1 Nisan 2017’de sisteme başlangıç yapacak. 100-249 arası çalışanı olan özel sektör kuruluşları da 1 Temmuz 2017’de sisteme giriş yaparken, yerel idareler ve kamu iktisadi teşebbüsleri ise 1 Ocak 2018’de sisteme katılacak. Ayrıca çalışan sayısı 10-49 arasında olan özel sektör kuruluşları 1 Temmuz 2018’de, 5-9 arası çalışanı olan özel sektör kuruluşları ise 1 Ocak 2019’da sisteme giriş yapabilecek. Bu uygulamayla 14 milyondan fazla çalışan sisteme katılmış olacak.

Şimşek ayrıca, çalışanların otomatikman bireysel emeklilik sistemine giriş yapması ve ileride isteğe bağlı olarak ayrılabilecekleri bu sistem sayesinde çalışanların emekli olduktan sonra daha yüksek bir gelir seviyesine sahip olacaklarını belirterek, işverenlerin çalışanlarını sisteme dahil edeceği emeklilik şirketini kendilerinin seçeceğini sözlerine ekledi.

Bireysel Emeklilik Sistemi’nde çalışanların ödeyeceği katkı paylarına ek olarak devlet %25 katkı yapacak. Ayrıca iki ay devam eden cayma süresi bittikten sonra da sistemde kalan çalışanlara tekrar 1000 liralık devlet katkısı yapılacak.

 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.