Ana SayfaEkonomiKasım Ayı Enflasyon Artışı Yüzde 0,52 Oldu

Kasım Ayı Enflasyon Artışı Yüzde 0,52 Oldu

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2016 Kasım ayı Tüketici Fiyat Endeksi ve enflasyon verileri Türkiye İstatistik Kurumu Tarafından açıklandı. Bu verilere göre TÜFE oranı 2016 Kasım ayında yüzde 0,52 artarak bir yıl içindeki ortalamanın yüzde 7,79 üzerine çıktı. 2016 Kasım ayındaki artışla birlikte TÜFE oranı geçen yılın Aralık ayından yüzde 6,78 ve Kasım ayından yüzde 7 daha yüksek hale geldi.

Giyim ve ayakkabı grubu yüzde 3,89’luk bir artışla Kasım ayının en yüksek artışına sahip oldu. 2016 Kasım ayı verilerine göre eğlence ve kültür grubunda yüzde 1,25, çeşitli mal ve hizmetler grubunda yüzde 1,16, konut grubunda yüzde 0,87 ve haberleşme grubunda yüzde 0,64’lük bir artış gözlemlendi.

2016 Kasım ayı içinden yüzde 0,58’lik oranla en çok gıda ve alkolüz içecekler grubunda düşüş yaşandı. Tüketici fiyat endeksindeki ana harcama gruplarından olan ev eşyası grubunda da yüzde 0,12’lik oranında bir düşüş gözlendi. Yıl içindeki en yüksek artış tekel ürünlerinde oldu; buna göre alkollü içecekler ve tütün mamulleri yüzde 22,61’lik bir artışla ipi göğüsledi. 2015 yılı Kasım ayı enflasyon verilerine göre, 2016 Kasım ayında çeşitli mal ve hizmetler grubu 10,92, ulaştırma grubu 9,57, eğitim grubu yüzde 9,50 ve sağlık grubu yüzde 9,16 oranında bir artışla en yüksek ana harcama grupları arasında yerini aldı.

2016 Kasım ayı içinde TÜFE’ye dahil olan 417 madde arasındaki 44 maddenin ortalama fiyatlarında herhangi bir değişim yaşanmadı. Bununla birlikte geri kalan 282 maddenin ortalama fiyatında artış görülürken, 91 maddenin ortalama fiyatında ise düşüş meydana geldi.

İller arasında en çok enflasyon artışı yüzde 1,06 oranla Zonguldak,Karabük ve Bartın illerinde görüldü.

2015 yılı Aralık ayı enflasyon verilerine kıyasla 2016 Kasım ayında en çok artış 8,16’lık oranla Balıkesir ve Çanakkale illerinde oldu. 2015 Kasım ayı verileriyle kıyaslandığında ise en çok artış yaşayan iller 8,62’lik oranla Adana ve Mersin oldu.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.