Yeni çıkarılan kanun hükmünde kararname yeni değişiklikleri de beraberinde getiridi. Günübirlik ev kiralama işi yapan kişilerden, anlık kayıt tutması ve bu kayıtları anık olarak polis merkezlerine bildirmesi istendi. Kimlik bildirimini zorunlu kılan yeni hükme göre, günlük ev kiralayan kişiler, bu evleri kolluk kuvvetlerine bildirmemeleri halinde veya gerçeğe aykırı bilgi vermeleri halinde 5 ila 10 bin lira arasında idari para cezası alacak.
Resmi gazete’nin 22 Kasım 2016 günü yayınlanan sayısında yer alan kanun hükmünde kararname ile kimlik bildirimi günübirlik ev kiralayanlar için zorunlu oldu. Bu düzenlemeyle özel ya da resmi tüm konaklama tesisleri, bütün bilgilerini bilgisayarda günü gününe tutmak zorunda. Ayrıca bu kişiler, genel kuvvet kolluk kuvvetlerinin bilgisayar terminallerine bağlanıp, kendilerinde bulunan bilgi, belge ve kayıtları kolluk kuvvetlerinin bildirmek zorunda. Bu zorunluluğu yerine getirmeyen, günübirlik ev kiralayan kişiler, mülki İdare amirlerince 10 bin lira ceza alacak. Öte yandan, anlık veri göndermeme ya da gerçek dışı kayıt tutma gibi hatalı işlem yaparsa, 5 bin lira idari para cezası ödemek zorunda kalacak.
Aynı hataların tekrar edilmesi halinde, bu işletmelerin ruhsatları iptal edilecek. Alınan para cezaları, tebliğinden itibaren bir ay süre içinde ödenmek zorunda.
Günlük ev kiralayan ya da konaklama hizmeti veren tesisler, Kolluk Kuvveti terminallerine bağlanmak ve kayıt işlemleri yaptırabilmek için kanun hükmünde kararnamenin çıkarıldığı 22 Kasım 2016 tarihinden itibaren iki ay süre bulunuyor.