15 Temmuz darbe girişimin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelen çağrı üzerinde bankalar faizlerde indirime gitmişti. Hükümetten gelen çağrıların devam etmesi ve vatandaşın da bu konuda talepkar olması sonucunda bankacılık sektöründe geçen hafta itibari ile yeni bir faiz indirimi trendi başladı.
Birbiri ardına faiz indirimlerine giden bankalar müşterilerini kaybetmemek adına rekabete giriştiler. Farklı bankalarında müşteri portföyünü geliştirmek ve genişletmek adına dahil olduğu sürecin kazananı ise vatandaş oldu. 2016 yıl sonuna yaklaşırken faiz indirimine giden bazı bankaları derledik.
Yıl Sonu İhtiyaç Kredisi ve Taşıt Kredisi İndirimine Giden Bankalar!
Türkiye İş Bankası; taşıt kredisinde sıfır kilometre araçlar için faiz oranını aylık yüzde 1,18’den 1,10’a indirdi. Tüketici kredisinde aylık yüzde 1,20 olan oran ise 1,15 seviyesine çekildi.
Akbank; ihtiyaç kredilerinde 48 aya kadar yüzde 1,14’ten başlayan faiz oranı belirlemiştir. Taşıt kredilerinde ise bütün vadelerde faiz oranı aylık yüzde 1,09’a indirilmiştir.
Garanti Bankası taşıt kredisi faiz oranlarını aylık yüzde 1,13 seviyesine çekerken, ihtiyaç kredisi faiz oranlarını da yüzde 1,14 oranına kadar aşağı yönlü revize etmiştir.
Türk Ekonomi Bankası (TEB) taşıt kredisinde aylık yüzde 1,10 faiz uygulamaktadır. Tüketici kredisinde ise minimum oran aylık yüzde 1,20.
Yapı Kredi Bankası da faizleri aşağı yönlü revize ederek ihtiyaç kredilerinde sunduğu asgari faiz oranını aylık yüzde 1,19 noktasına çekmiştir.
QNB Finansbank ihtiyaç kredilerinde indirime giderek faizi aylık yüzde 1,14 düzeyine çekmiştir.
Vakıfbank ise ihtiyaç kredilerinin faiz oranlarını aylık yüzde 1,26’dan 1,15’e indirdi. Taşıt kredilerinde aylık yüzde 1,15 olan faiz oranını ise aylık yüzde 1,10’a çekti.