Bankalar devletten gelen çağrılardan sonra faiz indirme kararı aldı. Bu çağrıların karşılığını bulması ile başlayan ikinci dalga faiz indirme furyası ile bankacılık sektörünün rekabete girişmesinden vatandaş bir nebze de olsa faydalanabilecek.
Özellikle bu ayın (Kasım) başlangıcından itibaren bankaların faizlerini aşağı yönlü revize etmesi sonucunda ihtiyaç kredisi alacakların bankalarda karşılaşacakları minimum faiz oranları belli oldu.
İhtiyaç Kredisinde Azami Vade 48 Ay
ING Bank ihtiyaç kredilerinde asgari aylık yüzde 1,09 faiz uygulamaktadır. Bu oran vade ve tutara göre farklılık göstermektedir. İhtiyaç kredisi dahilinde minimum 3 ay, maksimum 48 ay vade imkanı sunulmaktadır.
Garanti Bankası kredilerinde minimum aylık yüzde 1,19 faiz uygulamaktadır. Oran kullanılacak kredi meblağına ve vade seçeneğine göre değişiklik gösterebilmektedir. Garanti bankası kredi için asgari 3 ay, azami 48 ay vade ön görmektedir.
Ziraat Bankası ihtiyaç kredilerinde en az aylık yüzde 1,09 faiz uygulamaktadır. Bu oran müşterinin kullanmak istediği kredi meblağına ve tercih edeceği vade dilimine göre değişmektedir. İhtiyaç kredisi uyarınca minimum 3 ay, maksimum 48 ay vade imkanı sunulmaktadır.
Türkiye İş Bankası ihtiyaç kredilerinde müşterileri için minimum aylık yüzde 1,15 faiz oranı tayin etmiştir. Bu oran vade ve tutara göre farklılık göstermektedir. İhtiyaç kredisi kapsamında minimum 3 ay, maksimum 48 ay vadelendirme yapılmaktadır.
OdeaBank tüketici kredilerinde asgari aylık yüzde 1,19 faiz uygulamaktadır. İhtiyaç kredisi dahilinde banka tarafından en az 24 ay, en fazla 48 ay vade olanağı sunulmaktadır.