Üzerinizde her zaman bir uyku durumu varsa, bir yerden bir yere gidesiniz gelmiyorsa ve kalkıp da bir su bile alasınız yoksa siz de bir kronik yoğunluk sendromu hastası olabilirsiniz. Vücudunuz artık en hafif şeyleri bile kaldıramayacak hale gelebilir, hiçbir şey yapmama isteğiniz olabilir ve uyku problemleriniz baş gösterebilir. İşin kötü tarafı ise bu hastalık ne kadar dinlenirseniz dinlenin azalmaz. Belirtileri ise göstere göstere geldiğini belirten cinsten belirtiler:
- Uzun süreli yorgunluk (dinlenmenize rağmen üzerinizden kalkmayan bir yorgunluk)
- Lenf düğümlerinde şişme
- Boğaz ve kas ağrıları
- Eklemlerde nedeni belli olmayan ağrılar
- Hafıza da bazı sorunlar (unutkanlık sorunu vb.)
- Egzersiz sonrası gereğinden fazla süren yorgunluk hissi
Bu belirtiler sizde de baş göstermeye başladıysa, bu sendrom sizi de etkisi altına aldı demektir.
DOKTORA GİTMELİ MİYİM?
Eğer bu belirtiler 6 aydan fazla sürdü ve hala durumunuzda bir iyileşme yoksa doktora görünmek yapabileceğiniz en mantıklı işlerden biri olacaktır. Sendromun uzun süren etkileri sizde bir sıkıntı olduğunu anlamanıza yardımcı olacaktır ve bu durumun normal olmadığını anladığınız anda doktorunuz ile görüşmeniz gerekmektedir.
TEDAVİSİ BULUNUYOR MU?
Bu hastalığa özel bir tedavi maalesef bulunmamakta. Yapılan çalışmalar ise bu hastalığın görüldüğü kişiyi rahatlatmaya yönelik çalışmalar oluyor. Antidepresanlar, uyku terapiler ise bu rahatlama uygulamaları arasında yer alıyor.