Nakde sıkışan ancak bankalardan faizle borç almak istemeyen vatandaşlar için katılım bankaları tercihi ön plana çıkmaktadır. Vakıf Katılım da kar payı oranları ile tüketici finansmanı veren bankalar arasında.
Vakıf Katılım Bankası tüketici finansmanında müşterilerinden gelir belgesi istemekle birlikte, kefil ya da ipotek talep etmemektedir.
Vakıf Katılım Bankası Tüketici Kredisi Azami Tutar 50.000 Türk Lirası
Vakıf Katılım Bankası tüketici kredisi dahilinde vade seçeneklerini diğer finansman kampanyalarına göre daha kısa tutmuş durumda. Vakıf Katılım kar payı oranlarını müşterinin tercih ettiği borçlanma vadesine göre belirlemektedir.
Vakıf Katılım Bankası tarafından müşterilere 24 ay vadeye kadar finansman kullanımlarında aylık yüzde 1,62 oranında kar payı uygulanmaktadır. 25- 36 ay arası vadelerde ise katılım bankası tarafından uygulanan oranlar aylık yüzde 1,63 seviyesine yükseltilmektedir.
Kredi Tahsis Ücreti Olarak Kullanılan Meblağın Binde 5’i Alınmakta
Tüketici finansmanı dahilinde likidite kullanmak isteyen müşteriler için banka tarafından azami miktar olarak 50.000 Türk Lirası destek sağlanmaktadır. Banka müşterilerin kullandığı finansman meblağı üzerinden binde beş oranında kredi tahsis ücreti tahsil etmektedir. 50.000 Türk Lirası finansman kullanımı için bu meblağ 250 Türk Lirası olarak müşteriye yansıtılmaktadır. Ayrıca finansman vadesi boyunca banka tarafından müşteriye hayat sigortası yaptırılmaktadır. Hayat sigortası poliçe primi ücreti de müşteriden ayrıca tahsil edilmektedir.
10.000 Türk Lirası finansman kullanarak borcunu bankaya 36 ay vadede ödemek isteyen bir müşteri aylık takribi 400 Türk Lirası kredi geri ödemesi yapmak durumundadır. Kredi vadesi sonunda bankaya ödenen toplam meblağ yaklaşık 14.400 Türk Lirası seviyesinde gerçekleşecektir.