Toyota’da skandalların ardı arkası kesilmiyor. Hemen hemen her sene ürettiği otomobillerin bir kısmını geri çağıran Toyota, bu sene de geleneğini bozmadı.
Corolla ve Yaris modellerinde arıza tespit eden Toyota, dünya genelindeki yaklaşık 6 milyon aracı hava yastıklarında arıza olduğu gerekçesi ile geri çağırdı.
14 Ölümlü Kaza: Takata’nın İlk Vukuatı Bu Değil
Japon otomotiv devi Toyota’da arıza araç alarmı bir kez daha verildi. Otomobillerinin hava yastıklarını Takata adlı firmaya ürettiren Toyota, bu kez de tedarikçisinin hatasının ceremesini çekecek. Takata tarafından üretilen hava yastıklarındaki muhtemel arıza nedeniyle çağrıldığı belirtilen yaklaşık 6 milyon otomobilin Corolla ve Yaris modelleri olduğu öğrenildi. Şirket tarafından yapılan açıklamada; geri çağırılan otomobillerin 1 buçuk milyonunun Avrupa’da, 1 milyon 150 bininin ise Japonya’da olduğu bildirildi.
Takata isimli firmanın bu ilk skandalı da değil. Takata marka hava yastığı kullanan çok sayıda otomobil üreticisi firma, arıza nedeniyle zaman zaman otomobillerini geri çağırma durumunda kalıyor. Dünya çapında meydana gelen kazalarda yaşanan 14 ölüm olayı ve yaklaşık 150 yaralanma vakası Takata marka arızalı hava yastıkları ile ilişkilendiriliyor. Bu konuda müşterilerin firmaya açtığı bir çok tazminat davası da bulunmaktadır.
Geçen Sene de Tam 6,5 Milyon Araç Geri Çağrılmıştı
Toyota, geçtiğimiz yıl da 6,5 milyon otomobilini kapı camlarının elektronik aksamındaki aşırı ısınma ve duman tehlikesi nedeniyle geri çağırmıştı. Ülkemizde de rağbet gören markalardan olan Toyota’nın müşterilerde bıkkınlık yaratan bu geri çağırmalarının pazardaki payına bir etkisi olup olmayacağı merak edilmekte.