VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Çelebi, gerçekleştirilen TurAFF programı dahilinde çiftçilere tam 95 milyon dolarlık kaynak oluşturması için destek verdiklerini söyledi.
VakıfBank, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve TürkiyeTarım İşletmeciliği KOBİ Finansman (TurAFF) Programı ile birlikte çiftçilerin kullanabilmesi adına 95 milyon dolarlık kaynağın sunulduğu resmi olarak duyurdu. VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Lütfü Çelebi: ” Çiftçilerimiz için sunduğumuz bu kaynağın vade sürelerini normalin üzerinde tuttuk. Faiz oranları da oldukça ilgi çekici, masrafları da minimum seviyeye indirdik. Bu sebeplerle birlikte çiftçimiz büyük ilgi gösterdi. 95 milyon dolara yakın bir destek vererek yerli üretime katkıda bulunmayı hedefledik.
Politikalarımızdan birisi olan Tarım Bankacılığında faaliyetlerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Son bir yıl içerisinde bir çok üreticimizle görüşmeler yaptık, onlara finansal destek sağladık. Sağladığımız finansal destek ile birlikte işletme ihtiyaçlarının giderilmesi, yatırımlarının artırılması ve verimlilik oranlarında ciddi artışların görülmesi için çiftçimizle anlaşmalar yaptık. Bu sağlanan finansal destek kredilerimizin en büyük avantajlarından birisi de senelik sadece 1 taksit şeklinde ödeme alıyor olmamız. Çiftçimiz üretimini yapıp ürünlerini sattıktan sonra belirlediği tarihte getirip ödemesini yapıyor. Her ay taksit ödeme sıkıntısından kurtuluyor. Sağladığımız bu destek kredilerinden sadece üretim yapan çiftçilerimiz değil KOBİ’lerimiz de yararlanabiliyor.
Türkiye geneli bir çok köy ve ilçe dolaşıldı
Muhammet Lütfü Çelebi, 2015 yılı Kasım ayı içerisinde VakıfBank tarafından uygulamaya geçirilen TarımKart projesinin yoğun ilgi gördüğünü ve her geçen sürede üye sayılarında artışların kat edildiğini söyledi. TarımKart projesi ile birlikte, düşük masraf ve uygun faiz oranları ile üyelere ciddi avantajların sunulduğunu aktardı. 2015 Aralık ayından beri Türkiye geneli bir çok köy ve ilçelerin dolaşılarak avantajların ve kampanyaların çiftçilere anlatıldığını da belirtti.
100’den fazla oda ve birlikle protokoller imzalandı
Çelebi, yerli çiftçilerin ihtiyaçları doğrultusunda hareket ettiklerini söyleyerek ziraat odaların, üretici ve yetiştirici birlikleri projelerini hayata geçirdiklerini de belirtti. Ayrıca: ” Ziraat odaları başta olmak üzere, süt ve et üreticileri ile birlikte, sulama birlikleri ve yetiştirici birlikleri ile gibi 100’den fazla oda ve birliklerle oturup görüşmeler gerçekleştirdik. Bu görüşmeler sonucunda da çiftçimize en uygun hizmet vermesi için protokoller imzaladık. Bu şartlarda her zaman uygun kredi imkanları ile hizmet vermeye devam ediyoruz. ” diyerek çiftçilere verdikleri önemden bahsetti.