Ana SayfaKredilerZiraat Bankası'ndan Çiftçiye Tam Destek

Ziraat Bankası’ndan Çiftçiye Tam Destek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, çiftçi ve üreticilerin için hali hazırdaki kredi borçlarının 5 yıl vade süresi ile yapılandırarak ödeme imkanına sahip olabileceklerini söyledi. Mehmet Akın Doğan, özellikle afetlerde zarar gören çiftçiler ile, pazarlardaki alımların azalmasından, hastalıklardan, verim oranının düşmesinden, fiyatlardaki azalışlardan kaynaklı finansal sıkıntı çeken üreticilere Ziraat Bankası tarafından 5 yıl vade ile borçlarını yapılandırma imkanı getirildiğini söyledi. 

Akın Doğan Bakanlar Kurulu’nun daha önce aldığı kararı tekrardan hatırlattı. 1 Ocak 2016 ile 31 Aralık 2016 tarihleri arasında bazı sebepler neticesinde en az yüzde 30 oranında zarar görmüş üreticilerin Ziraat Bankası aracılığı ile düşük faizli kredi borçlarını 5 yıla kadar yapılandırabilecekler. Üreticilerin bu yapılandırmadan yararlanmaları için bu tarihler arasında, doğal afet nedeni ile zarar etmiş olmaları ve bunun il veya ilçeler tarafından kurulan hasar tespit komisyonları tarafından onaylanmış olmaları gerekiyor. 

Üreticiye 2 yol sunuldu 

Yapılandırma imkanını hak eden üreticilerin tercih edebileceği iki yol var. İsterlerse kredi borcunu 1 yıl süre ile erteleyip belirlenen faiz oranı ile 5 yıla kadar varan vade seçenekleri ile ödeyebilir. Yada erteleme yapmadan düşük faiz oranı ile yine 5 yıl kadar varan vade seçenekleri ile hemen ödemeye başlayabilir.  

Maddi durumu iyi olmayan üreticiye de tam destek 

Mehmet Akın Doğan: ” Yapılandırma ile şu anki kredi borçlarının taksitlendirerek ödeyen üreticilerimize bir güzel haberimiz daha var. Düşük faiz oranları ile yeniden kredi çekme imkanı da yapılandırma imkanı hak eden üreticiye veriliyor. Tarımsal faaliyetlerinde harcaması için düşük faiz oranlarından ödeyebileceği kadar kredi çekebilir. 

Bu kredi imkanında faiz oranları çok makul seviyede. Yalnız krediyi alabilmek için belli koşullar mevcut. Öncelikle dediğimiz gibi belirtilen tarihler arasında yüzde 30 oranında doğal afetler sebebi ile zarar etmesi gerekiyor üreticinin. Bu zarar için çektiği krediyi de yapılandırma yoluna giderek ödemeye başlaması gerekli. Ayrıca bu düşük faizli kredi içinde maddi durumunun çok iyi olmaması gerekiyor. Alacağı krediyi de tarımsal faaliyetlerde harcaması şart tabii. Bu şartları sağlayan üreticilerimiz Ziraat Bankası’na başvuru yaparak kredilerini çekebilirler ve böylelikle üretim güçlerini artırarak gelirlerini daha iyi seviyelere çıkarabilirler.  ” dedi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.