Ana SayfaEkonomiKüresel Borçlanma 152 Trilyon Dolar Oldu

Küresel Borçlanma 152 Trilyon Dolar Oldu

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Küresel boyutta borçlanma tutarının yükseldiği ve toplamda 152 trilyon dolar olduğu açıklandı. Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafında açıklanan verilerde dünya rekoru kırıldığı bildirildi. 152 trilyon dolara yükselen küresel borçlanmanın dünyanın gayrisafi hasılasının iki katı olduğu belirtildi. 

Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından hazırlanan Ekim 2016 Mali Gözetim Raporu sonuçları açıklandı. Raporda uluslarası düzeyde borçlanma miktarı da açıklandı. 152 trilyon dolar olan borcun geçen yıldan beri arttığı belirtilirken bu oranın bir rekor olduğu bildirildi.Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından yapılan açıklama da bu borç miktarının finansal anlamda dünya çapında bir kriz başlatabileceği belirtildi. Uluslararası Para Fonu (IMF) yetkilileri dünyada bir süredir ekonomik anlamda toparlanma olduğunu belirtirken bu rekor küresel borç sebebiyle bu toparlanmanın alt üst olacağını beklediklerini dile getirdi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından açıklanan Ekim ayı Mali Gözetim Raporu’nun sonuçlarına göre belirlenen küresel borç dünya gayrisafi hasılasının tam iki katı miktarında. 152 trilyon dolar olan borcun geçen yıldan beri en yüksek seviyesine ulaştığı belirtilirken finansal krizlerin de kapıda olduğu bildirildi.

Rekor Seviyede Borç

Uluslararası Para Fonu’nun hazırladığı 2016 Ekim ayı Dünya mali gözetim raporu ile ortaya çıkan bu sonuçlar değerlendirildi. Raporda finansal sektör dışında yer alan küresel borcun dünya gayrisafi hasılasına olan oran değerinin yüzde 225 oranında olduğu ve en yüksek seviyede olduğu açıklandı. Borcun üçte ikisi değerinde olan 100 trilyon doların özel sektörden dolayı oluştuğu bildirildi. 

Ekim 2016 Mali Gözetim Raporuna göre geride kalan 52 trilyon dolarlık küresel borcun ise kamu borçlarından dolayı oluştuğu bildirildi. Raporda 152 trilyon dolar değerinde olan küresel borç içinde banka ve benzeri kuruluşların borçlarının yer almadığı belirtildi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.