2016’da dünya genelinde 30 ile 69 yaş arasında kanser hastalığından 8 milyondan fazla insanın hayatını kaybedeceği tahmin ediliyor. Şuanda bu say New York nüfusu ile eş değer durumda.
International Cancer Control tarafından Dünya Kanser Günü sebebiyle yayımladığı verilerde , gerekli tedbirlerin alınmaması durumunda gelecek olan yirmi yıl içerisinde kanser, akıl, diyabet,kalp ve solunum hastalıkları için harcanacak toplam maliyetin 47 trilyon dolara kadar ulaşacağı aktarıldı. Bu harcanması beklenen rakam küresel gayri safi hasılanın yüzde 75’ine tekabül ediyor. 2016 yılında dünya genelindeki 30 ile 69 yaş aralığındaki insanların kanser hastalığından New York nüfusuna eşit değerde olan sekiz milyondan fazla insanın öleceği tahmin edilmekte.
“YAPABİLİRSİNİZ. YAPABİLİRİZ.”
“We can. I can.” (“Yapabilirsiniz. Yapabiliriz.”) slogan ile başlatmış olduğu bu kampanya kapsamında örgütün kamu sağlığı hizmetlerinin iyileştirilmesinde birden fazla insanın hayatını kurtarabileceği vurgulandı.
ÖRGÜTÜN MEVCUT HÜKÜMETLERDEN OLAN TALEBİ
Dünyaca kanserle mücadelede ünlü olan International Cancer Control örgütü, dünya ülkelerindeki mevcut hükümetlerden şu istekleri yaptı:
Karaciğer ve rahim ağzı kanserine sebep olan enfeksiyonların önlenmesine yönelik aşı programlarının hayata geçirilmesi.
Meme, rahim ağzı ve bağırsak kanserlerinin tedavileri için, erken teşhis için tarama olanaklarının artırılması.
Tütün yer alan ürünlerin vergilendirilmesi, denetimi ve bu konudaki mevzuatın iyileştirilmesi.
Dernek uzmanları, kanserin önlenmesi için bireylere de önemli sorumluluklar düştüğünü vurguluyor.
Yaşam tarzında yapılacak değişikliklerle dünya genelindeki kanser vakalarının üçte birinden fazlasının önlenebileceği belirtiliyor.