Ana SayfaKariyerGirişimciler İçin KOSGEB Neden Önemli ?

Girişimciler İçin KOSGEB Neden Önemli ?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

KOSGEB’in Önemi

KOSGEB kendi işini kurmak isteyen girişimcilere öncelikle eğitim vererek onları bu süreçlerde tecrübe kazanmalarını ve bilgilerini genişletmelerini sağlıyor. Sonrasında projelerini kurula sunmalarını ve onaylanan projelerle iş hayatlarına başlamalarını sağlıyor. Tabii ki bunların detayları var. Bunlardan bahsedecek olursak;

1 Kasım seçimleri sonrasında en çok konuşulan konulardan biri girişimcilere verilmesi planlanan 50 bin TL hibe gelişmesidir. Bu uygulama bir süredir uygulanıyor ancak ben iş kuracağım deyip parayı alamıyorsunuz. Öncelikle devlet bu aşamada sizin ciddiyetinizi ve kararlılığınızı ölçmek için, öncelikle sen işini kur ve harca. Tabii ilk önce Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılacaksınız ve başarıyla bitireceksiniz. Sonra iş kurma aşamasına geçmelisiniz. İşinizi kurduktan sonra faturalarla birlikte girişimci desteği için başvurabiliyorsunuz. İş kolunuzun KOSGEB’den onay alması gerekiyor.

KOSGEB Hibe Desteği Nasıl Alınır?

  • Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi almalı
  • Proje ve iş planı hazırlanıp kurula sunulmalı
  • Onay sonrası iş kurulup, resmiyete dökülüp harekete geçilmeli

Bu aşamadan sonra KOSGEB yine size toplu bir para vermiyor. Buradaki ince noktayı asla unutmamalısınız. Yani öz sermaye olmadan bir hibe desteği alabilmek mümkün değil. Ayrıca borç, kredi gibi kanalları kullanıp harekete geçecek girişimciler, bu konuda mali planlamalarını iyi yapmalı. Çünkü KOSGEB ödemeleri üç ayda bir yapılır ve limitli bir biçimde yapılır. Eğer sınırlı bir sermaye ile gereğinden fazla bir yük altına girerseniz sonuçları sizin için kötü olabilir. Ayrıca sık olmasa da zaman zaman KOSGEB ödemelerinde aksamalar yaşanmıştır. Bu detayları her zaman göz önünde bulundurmalısınız.

Öz Sermayem Var. Neden KOSGEB Yardımına İhtiyaç Duyayım?

Özellikle teferruatlı olması ve zamana yayılması bakımından göz önüne alındığında birçok girişimci KOSGEB desteğini pas geçebiliyor. Ancak bu doğru bir hamle değil. Sonuç itibariyle projenizin ne şekilde ilerleyeceğini bilemezsiniz. Kesinlik henüz gelir sağlamamış durumda ve siz harcamalarınızı direk olarak yapıyor olacaksınız.

Nedir Bu Harcamalar

  • Kurulum Ücreti
  • Ofis, İşyeri Hazırlık ve Açılış Masrafları
  • Pazarlama vb. masraflar
  • İşçi, ekip masrafları gibi..

Günümüz koşullarından bu rakamlar hiçte az mali yükler değiller. Dolayısıyla KOSGEB ile bu sürece girerseniz harcadıklarınızın bir kısmını uzun vadede geri alabilirsiniz. Üst sınır 50 bin TL’dir. Ancak her şeyi kitabına uygun yaparsanız ödemeleri geri alabilirsiniz. Bu aşamada girişimcilerin mali detayları göz önünde bulundurmaları gerekir. Geri kazandırılabilir her kazancı hedeflemesi gerekmektedir. Ayrıca alacağınız Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sizin için önemli bir referans ve tecrübe sağlayacaktır. Bu eğitim ücretsizdir ve eğitim süresince sigortanız yapılır ve yol harcırahı alırsınız. Bu eğitim esnasında başka girişimcilerle tanışma fırsatına erişirsiniz ve bu da siz network için olanak sağlar. Proje hazırlama ve iş planı konularında profesyonellerle çalışmak ve destek almak son derece önemlidir. Projenizin onay alması ve harekete geçme konusunda farklı görüşlerin yorumları, destekleri, eleştirileri girişiminizi sağlam bir temele oturtmakta faydalı olur. Büyük resme baktığımızda KOSGEB girişimciler için çok önemli ve destekleyici bir kaynaktır. Günümüzde bu destekten rant elde etmek isteyenler vardır. Bu konuda da dikkatli olmalısınız. En doğru bilgileri her zaman kurumdan direk olarak almak faydalı olacaktır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.