Ana SayfaEkonomiTeslim Alınmayan Kartlarla Dolandırılabilirsiniz

Teslim Alınmayan Kartlarla Dolandırılabilirsiniz

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye’de yaygın bir kullanım gösterilen kredi kartları ve banka kartları, artık hemen hemen her tüketicinin cüzdanında yer edinmektedir. Ancak teslim alınan kartlar cüzdanlarda yer edinirken, teslim alınmayan kartlarla dolandırıcılık ve sahterkarlık yaygın bir hale gelmeye başladı.

Ülkemizde imza ve kimlik kontrolü yapılmayan yerlerde kayıp ve çalıntı kartlarla sahterkarlıklar yapılıyor. Asseco SEE Ülke Müdürü’nün yaptığı açıklamalar neticesinde teslim alınamayan kartlarla dolandırıcıların alışveriş yaptıkları bilgileri veriliyor.

Özellikle son dönemlerde bankaların ve finans kuruluşlarının karşı karşıya geldikleri durumlar; kart dolandırıcılıkları, hesap ele geçirme, ATM kartlarının kopyalanması, bilgi hırsızlıkları, çağrı merkezi dolandırıcılıkları gibi olaylardır. En yüksek orana sahip olan dolandırıcılık araçlarıysa kredi kartları ve maaş kartlarıdır. Çeşitli çözüm önerileriyle gelen Asseco SEE Ülke Müdür Hatice Ayas, 10 bin TL’lik harcamalara karşılık 2015 yılında 1.1 TL’lik dolandırıcılık yaşandığını belirtiyor.

Türkiye’de 113,1 milyon banka kartı kullanımı bulunurken, 57,8 milyon adet kredi kartı kullanımını da belirtilen bilgiler arasında yer almaktadır.

Posta ve kargodan alınamadığı için kullanılan ya da sahte kimlik belgesiyle alınan kartlarla çeşitli sahterkarlıkların yapılması artan bir durum gösteriyor. Bütün bunların yanında POS kartı kopyalama, manyetik şerit sahteciliği ve bilgileri değiştirilmiş kartların da kullanılması gibi çeşitli sahtekarlıklar da mevcut. Bankalarsa son zamanlarda bu kişilere yönelik bildirimlerin yapılacağı çağrı hatları gibi desteklerle çözüm üretmeye çalışmaktadır. Kurumlarınsa bu durumda alacakları bu gibi önlemler ve en uygun çözüm önerilerinin geliştirilmesi gerekmektedir.

Bireylerin de yine bilinçlenmesi ve kişisel verileri konusunda daha hassas davranmaları gerekmektedir. Emin olunmayan yerlerdense alışveriş yapılmamalıdır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.