Ana SayfaGündemKartlı Ödemelerde Artış Yüzde 50 Oranla 159 Milyar TL’ye Ulaştı!

Kartlı Ödemelerde Artış Yüzde 50 Oranla 159 Milyar TL’ye Ulaştı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Eylül ayında kartlı ödemelerde artışın oranına bakıldığında harcanan tutar, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50 artışla 159 milyar TL’ye ulaştı.

Kartlı ödemelerde artış, yabancı kartlar üzerinden 2021 yılında haziran-eylül dönemlerinde yapılan ödemeler geçen yılın 4 katına, 2019’un ise 2 katına ulaşarak 59 milyar TL kadar yükseliş yaşadı. Yabancı kartlar üzerinden de en fazla ödeme ise havayolları, giyim ve konaklama sektörleri üzerinden görüldü.

Eylül ayı içerisinde kredi kartlarında, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile yapılan toplam ödeme tutarları içerisinde bir önceki yılla aynı döneme göre yüzde 50 artış yaşandı. Kartlı ödemelerde artış ise 159,2 milyar TL oldu. Eylül ayı içerisinde de kartlı ödeme sistemleri üzerinden görülen tutarlarda da görülen miktar 130,1 milyar TL’si kredi kartları ile yapıldı. 26,6 milyar TL’sinde banka kartlarında, 2,5 milyar TL’sinde ise ön ödemeli kartlar kullanıldı.

Kartlı Ödemelerde Artış

Kartlı Ödemelerde Artış
Kartlı Ödemelerde Artış

Kredi kartlarından ödemelerde önceki yıllara oranla aynı dönemler üzerinden büyüme oranı yüzde 48, banka kartı ile ödemelerde ise yüzde 54 oldu. Ön ödemeli kartlar üzerinden de yapılan ödemelerde ise bu oran yüzde 169 olarak gerçekleşti.

Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM) açıkladığı verilere göre eylül sonu itibarıyla Türkiye’de 82,1 milyon adet kredi kartı, 146,1 milyon adet banka kartı ve 53,2 milyon adet ön ödemeli kart kullanımda gözüküyor. 2020 yılı içerisinde de eylül ayı ile kıyaslama yapıldığında kredi kartı adedinde yüzde 11’lik, banka kartı adedinde yüzde 4’lük, ön ödemeli kart adedinde ise yüzde 33’lük artış yaşandı. Toplam kart sayısında ise geçen yıla oranla aynı yüzde 10 oranında artış göstererek 281,4 milyon adede ulaştı.

Yabancı Kartlarla Yaz Döneminde Yapılan Ödemeler 59 Milyar TL’ye Ulaştı

ncı Kartlarla Yaz Döneminde Yapılan Ödemeler 59 Milyar TL’ye Ulaştı
ncı Kartlarla Yaz Döneminde Yapılan Ödemeler 59 Milyar TL’ye Ulaştı

Haziran ve Eylül ayları arasında gerçekleşen yaz tatili döneminde yabancı kartlar üzerinden yurtiçinde 59,4 milyar TL’lik kartlı ödeme yapıldı ve 2020 yılının haziran ve eylül ayları arasında bu tutar uluslararası sağlık tedbirlerinin etkisiyle 15,3 milyar TL olarak gerçekleşti.  2019 yılı içerisinde ise iyi geçen turizm sezonu ile beraber 33,8 milyar TL ile yabancı kartlarla Türkiye içerisinde yapılan ödemelerde rekor seviye görüldü.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.